Az államtitkár szerint "nagy szerencse", hogy hiányzik 700 pedagógus

Startlap - Startlap
Szörnyethalt egy férfi, aki kiugrott a Heim Pál Kórház lépcsőházából. Magas nyomravezetői díjat ajánlott a Hableány utolsó eltűnt utasának családja. Brutális dolgok derültek ki a Budapesten elfogott szír terroristáról. Hírösszefoglaló.

Az államtitkár a pedagógushiányról: “Nagy szerencse, hogy van hétszáz kiírt álláshely”

A HírTV és a köztévé képernyőjén Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár az új tanév apropóján beszámolt az oktatás területén elért kormányzati sikerekről. A pedagógushiány mindkét helyen szóba került, de igen alternatív tálalásban: Maruzsa szerint ugyanis pont tök jó, hogy 700 tanár hiányzik. Az államtitkár örömének a magyarázatát ebből a cikkből ismerheted meg.

Kiugrott egy férfi a Heim Pál Kórház lépcsőházából és azonnal meghalt

Az áldozat személyéről és a haláleset körülményeiről erre a linkre kattintva olvashatsz.

Magas jutalmat ajánlott a nyomravezetőnek a Hableány utolsó eltűnt utasának családja

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A május végi dunai hajóbalesetnek még mindig nem találják az egyik áldozatát, így a hozzátartozók jelentős összegű nyomravezetői díjat ajánlottak fel. Az elhunyt személyleírása, a jutalom összege, valamint további információk ebben a cikkben érhetők el.

Brutális dolgok derültek ki a Budapesten elfogott ISIS-tagról

Kedden vádat emelt a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a 27 éves F. Hassan szír állampolgár ellen emberölés bűntettével bűnszervezetben megvalósított terrorcselekmény, illetve emberiesség elleni bűntett miatt. A vádirat – melynek lényegét itt foglalták össze – eddig ismeretlen, vérfagyasztó információkat fed fel F. Hassan ténykedéséről.

A volt újságíró, a postás, meg az örök politikai vesztes: ők is mind Budapest főpolgármesterei akarnak lenni

Tarlós István, Karácsony Gergely és Puzsér Róbert a három legkomolyabban vehető jelölt, aki a főváros főpolgármesteri pozíciójáért szállt harcba, de rajtuk kívül további öt ember indul ezért a címért. Egy csomó érdekes, tipikus karakter. Kik ők és milyen üzenetekkel kampányolnak? Innen kiderül.

A kormány támogatásával gőzerővel folytatják Tiborczék a Mahart-székház átépítését, amivel veszélyeztetik a világörökségi besorolást

Annak ellenére, hogy az UNESCO örökségvédelmi szerve jelezte kifogásait, nem állt le a Mahart-székház és a mellette lévő két szomszédos épület átalakítása. A világörökségi besorolást fenyegető munkát Tiborcz István cége folytatja, komoly kormányzati hátszéllel, és továbi könnyítésekkel. Minderről bővebben itt olvashatsz.

Nyomoz a rendőrség az elhunyt férfi ügyében, aki szívműtétre várt a zalai kórházban 

A Szent Rafael Kórházban nyár elején elhunyt egy férfi, miközben szívműtétre várt. Ez volt az az eset, amely azért kapott nagy sajtónyilvánosságot, mert utána Alotti Nasir főorvos felmondott az intézményben. A rendőrség nyomozást indított, a tragikus esetről bővebben ide kattintva tájékozódhatsz.

Az MTA-tól elvett kutatóhálózatok új még végig se járta az intézeteket, máris támadásba lendült

MTI Fotó: Czimbal Gyula

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat élére került Maróth Miklósszeptember elsején vette csak át az intézetek irányítását, de néhány nappal ezelőtt már küldött a Tudományos Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének egy levelet, amelyben rögtön egy igen érzékeny témát feszeget. Egy kutató szerint Maróth teljesen rossz adatokra alapozza fenyegetően ható kérdéseit. Ha érdekel, mit kért levelében Maróth, és mi ezzel a probléma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Dobrev Klára Hídvégi és Trócsányi visszavonulásáról: “Egyre kínosabb fideszesnek lenni az Európai Parlamentben”

Miután Trócsányi László visszalépett az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságának alelnöki jelöltségétől, majd Hidvéghi Balázs jelölése is lekerült a napirendről, akit állampolgári jogi, bel- és igazságügyi szakbizottság egyik alelnökének szántak, Dobrev Klára összegezte az eseményeket. Ha érdekel, mi áll a DK-s politikus szerint az események mögött, akkor ezt az oldalt nézd meg.

Szél Bernadették élőztek a rözskei tranzitzóna elől: egyre több menekült van, és köztük rengeteg a gyerek, de egy jó hír is akadt azért

Szél Bernadett független képviselő és Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője a röszkei tranzitzóna elől jelentkezett be élőben a Facebookon. A videóból kiderül, hogy jelentősen nőtt a lakók száma, és igen nagy a gyermekek aránya. Viszont az ország területére márciusban belépett agytumoros kislány és családja ügyében pozitív hírrel szolgált a Menekültügyi Főigazgatóság. Minderről ebben a cikkben nézheted emg a videót, de akár el is olvashatod a lényeget.

Ez is érdekelhet

képcím

A főpolgármester-választás megismétlését kezdeményezheti...

képcím

Vitézy a szavazatok újraszámolását követeli, bizonyítékokról...

képcím

Vitézy Dávid: Nyitott kérdésből és gyanúból rengeteg van