Az államtitkár bejelentette: két területen változik a KRESZ

Startlap - Startlap
A technológiáért és iparért felelős tárca módosító javaslatcsomagot nyújt be a biztonságosabb közlekedés érdekében. Délelőtti hírösszefoglaló.

Az államtitkár bejelentette: két területen változik a KRESZ

A KRESZ lehetséges módosításának témája a parlament hétfői ülésén merült fel, ahol Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkára jelezte: a tárca módosító javaslatcsomagot fog benyújtani. További információkért katt ide.

Szijjártó Péter elmagyarázta, miért nem adja vissza a Barátságért érdemrendet, amit Oroszországtól kapott

A külügyminiszter egy rövid indoklást követően Gyurcsány Ferenchez irányította a kérdést. A Szergej Lavrov orosz külügyminiszter által Szijjártónak adományozott kitüntetés a legmagasabb, amelyet külföldi állampolgár kaphat Oroszországban. Szijjártó Péter válasza itt olvasható.

Nagyszabású támadásra készülhetnek az oroszok Luhanszkban

A helyi kormányzó szerint a kelet-ukrajnai térségbe folyamatosan gyűjtik a nehézfegyverzetet az oroszok; az Ukrajnában elfogott amerikaiakat Moszkva illegális tevékenységet folytató zsoldosoknak tekinti, akikre nem vonatkozik a genfi egyezmény; Oroszország több mint 1500 ukrán civil tart fogva börtönökben. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Itt a nyilatkozat, amit a törlesztési moratórium folytatásához be kell nyújtani

Rogán Antal rendeletben határozta meg a nyilatkozat szövegét, amelyet azoknak kell kitölteni, akik július 31. után is élni kívánnak a hiteltörlesztés szüneteltetésével. A kormány a múlt héten döntött arról, hogy a kamatstopot és a hitelek törlesztési moratóriumát meghosszabbítja december 31-ig. A kérelem benyújtásának határideje jogvesztő, vagyis az irat utólag nem pótolható. Íme a szöveg és a további részletek.

Közel egymilliárddal ajándékozta meg pár hónap alatt a Szerencsejáték Zrt. a kormány barátait

MTIBalogh Zoltán

Az állami vállalat pénzosztása politikailag többé-kevésbé elkötelezett személyek felé nem újdonság, míg azonban korábban jellemzően 40-50 milliós támogatásokat szórtak ki, most már komolyabb nagyságrendű pénzösszegekkel dolgoztak. Ha kíváncsi vagy, ki és mennyi pénzt kapott a Szerencsejáték Zrt.-től Pataky Attilától Demjén Rózsiig, akkor ezt a cikket nézd meg.

5 hónap alatt 42 milliárdot bukott az állam a benzinárstop miatt

Idén áprilisban hazánkban egy liter 95-ös motorbenzin ára harmadával volt alacsonyabb az EU-átlagnál, június első felére pedig már 40 százalékra nőtt ez a különbség. A hagyományos közgazdasági gondolkodás megfontolásával szemben a benzin árrugalmassága nem elhanyagolható, amit Magyarország jelenlegi példája is bizonyít: miközben más országokban csökkent a kereslet, itthon a hatósági árak hatására látványosan bővült a fogyasztás, ami az autópályadíj-bevételek és az áfabevételek változásában is látszik, de a kormány költségei 5 hónap alatt így is több mint 40 milliárd forintra tehetők. Bővebben.

Letartóztatták az aszódi kettős gyilkosság gyanúsítottját

A megalapozott gyanú szerint a férfi idén májusban megölte két tizenéves lánygyermekét, majd sikertelen öngyilkossági kísérletet hajtott végre. A Budakörnyéki Járásbíróság a legszigorúbb kényszerintézkedést rendelte el a férfival szemben. Az esetről és annak fejleményeiről itt írnak.

Álláskeresési járadékot igényelhetnek az elszálló árak miatt bajba került nevelőszülők

Rettentő nagy az elkeseredés, mert alig tudnak kijönni pénzükből a nevelőszülők. Emiatt nagyon sokan felmondanak és visszaadják a gyerekeket

– fogalmazott az egyik érintett, aki sorstársaival egyetemben tíz éve változatlan összegű ellátmányban részesül, mivel azt 2008 óta nem emelt öregségi nyugdíjminimum alapján határozzák meg. A kétségbeesett nevelőszülők közül sokan egy 2016-ban megnyílt kiskaput kihasználva álláskeresési járadékot igényeltek, csakhogy ezzel csupán néhány hónapra tudják kiegészíteni havi bevételeiket. Bővebben.

Lemondott a lengyel kormányfőhelyettes

Beata ZawrzelNurPhoto via Getty Images

Jaroslaw Kaczynski, aki már tavaly októberben kilátásba helyezte távozását, immár csak a kormánykoalíciót vezető Jog és Igazságosság (PiS) elnökeként folytatná tevékenységét. Részletek.

Durva kánikula érkezik

Az egyelőre kellemesnek mondható meleg, nyári napok sora meg van számlálva, a hét második felében minden eddiginél forróbb idő várható. A következő napok időjárás-előrejelzése erre a linkre kattintva található.

(Címlapkép: MTVA/Bizományosi/Róka László)

Ez is érdekelhet

képcím

Újabb két magyar túsz szabadult a Hamász fogságából,...

képcím

Egy magyar túszt is szabadon engedett a Hamász

képcím

Esély van három magyar állampolgárságú túsz szabadon...