Kiemelt Hírek 2020. október 19.

Az állam lefoglalta az egyik influenza elleni oltás teljes hazai készletét

Startlap Kiemelt Hírek 2020. október 19.
Így a magyar gyártású oltóanyag mellett ez is rendelkezésre áll majd a körzeti orvosoknál. Kérdés, hogyan osztják el a szert, és egyébként nem teljesen mindegy, ki melyik oltást kapja meg. Esti hírösszefoglaló.

Az állam lefoglalta az egyik influenza elleni oltás teljes hazai készletét

A Sanofi által gyártott influenza elleni vakcináról van szó, így az 1,3 millió magyar gyártású oltóanyag mellett ez is rendelkezésre áll majd a körzeti orvosoknál. Kérdés, hogy az oltóanyagot miként osztja el a Nemzetközi Oltóközpont, és egyébként nem teljesen mindegy, ki melyik oltást kapja meg. Az oltás ingyenessé tételével kapcsolatban a vakcina mennyiségétől nem félnek a háziorvosok, más aggályuk viszont akad az idei oltási szezonnal. Részletek itt.

Illetékmentes lesz az ingatlanvásárlás a csokosoknak

Novák Katalin hétfőn jelentette be, hogy jövő évtől a kormány teljes illetékmentességet biztosít azoknak, akik családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) vásárolnak lakást. A családügyi miniszter az otthonfelújítási programot érintő kérdésekre is válaszolt. Mit jelent ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Az SZFE egyik osztályát kizárták a tanterméből

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) tanuló látványtervező osztályt hétfő reggel nem engedték be az intézmény Szentkirályi utcai épületében található tantermükbe. Bővebben.

Földrengés volt Miskolcnál

Hétfő délelőtt a Richter-skála szerinti 2,8-as erősségű rengést mértek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. További információkért kattints ide.

Meglepő változás áll be az üzemanyagárakban

Fotó: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Image

Szerdán a benzin és a gázolaj hazai ára ellentétes irányban mozdul el. Pontos számok ebben a cikkben találhatók.

Összegyűjtöttük a külföldi korona-infókat: Ausztria, Románia, Wales és Szlovénia szigorít, a németek pánikba estek, Párizs utcái kihaltak

Ausztriában nyitvatartási és gyülekezési korlátozásokat, Szlovéniában kijárási tilalmat, Walesben közel teljes zárlatot vezettek be, Bukarestben pedig szintén több dolog teljesen vagy részlegesen bezár, és a maszkhasználatot a maximumra fokozzák. Mindeközben a németeknél már látszódnak a pánik jelei, Párizsban kellemetlen csend honol, és a lengyelek a kórházakkal erősítenek. Aktuális információk a koronavírus-járvány miatti korlátozásokról külföldről egy helyen, ebben a cikkben.

Ausztriába korlátozás nélkül utazhatunk

Szombattól megváltoztak Ausztria beutazási szabályai, Magyarországról ugyanakkor korlátozás nélkül lehet a szomszédba látogatni. Ennek részleteiről Kiss Róbert számolt be az operatív törzs hétfői sajtóeseményén. Az alezredes ezenkívül arról is részletes tájékoztatást adott, milyen rendőri intézkedésekre volt szükség az elmúlt időszakban a koronavírus miatti rendkívüli szabályok megszegéséből fakadóan például az üzletekben, közintézményekben, vendéglátóhelyeken. Ha kíváncsi vagy, mi hangzott el, akkor itt folytasd az olvasást.

Irgalmatlanul sokat költött a kormány propagandára és reklámra, pedig csak három hónap telt el

Az augusztusban egy tollvonással a felére csökkentett, főként hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó Igazgyöngy Alapítvány művészeti iskolája éves támogatásának például több mint ezerszerese az az összeg, amit a Nemzeti Kommunikációs Hivatal az állami cégek és szervek reklámjaira és rendezvényeire fordított. A megbízások egy része szokásosan Balásy Gyula cégeinél, a többi az Antenna Hungária Zrt.-nél landolt. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Másfél milliárd forintnyi hamis ruhára csapott le a NAV

A pénzügyőrök az M43-as autópályán egy Törökországból érkező kamionban bukkantak rá az illegális szállítmányra. Minderről bővebben itt írunk.

Happy end hétfő estére: Rendőr mentett őzikét Tiszaszederkénynél

Fotó: Ingolf König-Jablonski/picture alliance via Getty Images

Ha csak fele annyira nehezen kaparod át magad a hét első napjának sokkoló fáradalmain, mint mi, akkor is nagy szükséged lehet erre a cikkre. Kattintás után egy elesett őz, az árvíz, és egy kisvárosi rendőr “minden jó ha a vége jó” típusú történetét ismerheted meg.

Keresés az oldalon