Az ágyában, lekötözve fulladt meg egy beteg az egyik budapesti pszichiátrián

Startlap - Startlap
Hírösszefoglaló reggeli kávé mellé: hekkerekre gyanakszik Kálmán Olga, durva járőrhiány Budapesten, leállították az Ausztriában eltűnt magyar férfi keresését, szarkasztikus bocsánatkérő levelet írt a náci orbános szlovén karikatúra szerzője, megszólalt az édesanya, aki segített lányának eltűntetni párja feldarabolt holttestét...

Nem keresik tovább a mentők az Ausztriában eltűnt magyar férfit

Évek óta pincérként dolgozott Tirolban az a 25 éves magyar fiú, aki kirándulni ment egy helyi szurdokhoz, majd nyoma veszett. A mentőcsapatnak sikerült megtalálni az eltűnt kocsiját, de feladták a keresést. Ebben a cikkben elolvashatod az eset további részleteit, illetve egy videós beszámolót is találsz.

25 százalékos létszámhiánnyal küzdenek a budapesti járőrök

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint több mint 300 betöltetlen rendőrjárőri, járőrvezetői és járőrparancsnoki státusz van Budapesten a 920 betöltött álláshely mellett. A létszámhiányt – amely az I. kerületben a legrosszabb – helyettesítésekkel igyekeznek pótolni. A probléma oka az alacsony fizetés. Ebben a cikkben bővebben olvashatsz a helyzetről, és az is kiderül, mennyit keresnek a járőrök.

Fotó: Matt Cardy/Getty Images

 

Furcsa okból ugrott a Dunába egy férfi vasárnap

 

Fotó: iStock

Innen megtudhatod, mi motiválta a veszélyes akcióra a 26 éves elkövetőt.

Kálmán Olga szerint hekkerek miatt állt le a kalmanolga.hu

Alig másfél órával az indulása után összeomlott Kálmán Olga új honlapja. A volt tévés blogot, vlogot, és Youtube-csatornát is indított, ezeket az új portálon gyűjti össze. Kálmán Olga a leállás után rövid bejegyzésben üzent a hekkereknek. Ebben a cikkben elolvashatod a teljes üzenetet, valamint azt is, hogy miről fog szólni a kalmanolga.hu.

250 millióért kell felújítani a Váci utat, amit tönkretettek a pótlóbuszok

Minden ideiglenes buszsávot megszüntetettek a Váci úton, így immár újra három sáv áll az autósok rendelkezésére. Ez azonban nem sokáig lesz így, ugyanis a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. közlése szerint a 3-as metró északi szakaszának buszos pótlása annyira megviselte az útvonalat, hogy felújításra szorul. A tervezett munkálatok megkezdésének várható időpontjáért, valamint azért, hogy megtudd, pontosan milyen terhelésnek volt kitéve az út a pótlóbuszok miatt, ide kattints.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

 

Egy budapesti kórház pszichiátriai osztályának egyik betege megfulladt az ágyában

Az eset csütörtök hajnalban történt egy több kerületet ellátó intézményben. A beteg az osztályon rendszeresített gyakorlatnak megfelelően le volt kötözve, amikor megfulladt. A rejtélyes ügy további részleteit ebben a cikkben olvashatod el.

A szlovén Orbán-karikatúra rajzolója szarkasztikus levélben kér “bocsánatot”

Fotó: Jack Taylor/Getty Images

Gúnyos levélben reagált a szlovén Mladina című lap rajzolója, aki Orbán Viktort náci karlendítés közben ábrázolta egy karikatúrán. A karikaturista azután szólalt meg, hogy kiderült: a ljubljanai magyar nagykövet diplomáciai levélben kérte a szlovén külügyminisztériumot, hogy „tegyen lépéseket a Mladina és más lapok újságíróival szemben, elkerülendő a hasonló helyzetek kialakulását”. A levél teljes szövegét ebben a cikkben találod.

Az anyai ösztönnel indokolja a nő, hogy miért segített lányának eltűntetni párja feldarabolt holttestét

Leblokkolt az agyam, amikor a lányom elmondta, a szerelme van a bőröndjeiben. Csak arra emlékszem, egyikből sem csöpögött semmi, amikor másnap délelőtt beraktuk őket a bérelt autóba, amit közösen béreltünk

– többek között ezt nyilatkozta az a bűnsegédlettel vádolt jászladányi nő, akinek lánya Bécsben megölte és feldarabolta az élettársát, majd édesanyjával közösen megpróbálta elrejteni a maradványokat. Az asszony részletes beszámolóját ebben a cikkben olvashatod el.

Ez is érdekelhet

képcím

Márki-Zay Péter összecsapott a HírTV-vel

képcím

Új rendelet jelent meg az adóvisszatérítésről

képcím

Debreciner: Kósa Lajos 8 éven át diplomásnak hazudta magát