Autós üldözés: így menekült a Viking kapitánya a dél-koreaiak elől

Startlap - Startlap
Egy korábbi egészségügyi béremelést jelentett be újra a kormány. Videón a masszív vasárnapi vihar. Hiába ugrálnak az önkormányzatok, a patkányok nem ismerik a NER aktuális helyzetét. Hírösszefoglaló.

Videón, ahogy taxival száguldott a Viking menekülő kapitánya nyomában egy dél-koreai híradós stáb 

Kamerák kereszttüzében engedték szabadon a 64 éves Jurij C. ukrán hajóskapitányt, akit a Dunai hajóbaleset okozásával gyanúsítanak. A férfi nem válaszolt a sajtó kérdéseire, Woo Hyunki és kollégája, a dél-koreai Channel A munkatársai viszont ezt nem hagyták annyiban, és taxival próbálták utolérni az ukrán férfit. Végül gyakorlatilag egy autós üldözés bontakozott ki Budapesten, amiről ebben a cikkbenlátható néhány részlet videón. Innen az is kiderül, hogy miért akarták a dél-koreaiak elérni a kapitányt.

Mindeközben nagy erőkkel keresik a katasztrófa további három utasának holttestét, és újabb vizsgálat indult a Hableány ügyében. Az is kiderült, hogy az áldozatok hozzátartozóinak megéri Svájcban perelni. Minderről a részleteket itt olvashatod.

Videókon a masszív vasárnapi vihar

Vasárnap egy hidegfrontnak köszönhetően többfelé alakultak ki zivatarok, felhőszakadással és jégesővel. A szélsőséges égi jelenségeket többen megörökítették, a következő cikkben ezekből válogattak neked.

Egy korábbi egészségügyi béremelést jelentett be újra a kormány

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A pénteki Magyar Közlöny kevésbé szemfüles olvasótábora azt hihette, hogy újabb 8 százalékkal emeli a kormány az egészségügyi szakdolgozók és védőnők bérét, de ez egy csúnya tévedés. A bejelentést aztán egy nappal később Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár is megismételte, pedig a bérek nem emelkednek. Hogyan lehetséges ez? Ebből a cikkből kiderül, valamint a szakszervezetek reakcióját is megismerheted.

“A patkányok nem értesülnek a NER aktuális helyzetéről, ha nincs irtás, akkor jönnek”

Azóta, hogy a főváros a Bábolna Bio Kft. helyett egy másik cégre, az RNBH Konzorciumra bízta Budapest patkánymentességének fenntartását, a korábbinál egyre nagyobb számban érkeznek bejelentések patkányokról. A főváros két kerületében – Zuglóban és Kispesten az önkormányzat saját kezébe vette az ügyet, ami a szakértők szerint legfeljebb politikai demonstrációnak jó. Miért nem hatékony ez, a két önkormányzat által saját hatáskörben végzett irtás? Tudjuk, halljuk, hogy több a patkány, de ez egész pontosan mit jelent? Mi köze a patkányok elszaporodásának az új irtócéghez, és miért épp őket választotta Budapest? A kérdésekre a választ alább leled.

Jövőre emelhetik a közmunkások bérét

A Belügyminisztérium jogalkotási terve szerint szükséges lehet a közfoglalkoztatási bérek felülvizsgálata 2020-ban.

Nagy Imre unokája szerint a mostani megemlékezés már mintha csak Orbán Viktor egy mondatáról szólna

Fotó: MTI/ Földi Imre

Nagy Imre és társai újratemetésének 30. évfordulója alkalmából Jánosik Katalin, Nagy Imre unokája is beszélt a Nagy Imre Alapítvány vasárnapi koszorúzási ünnepségén a mártír kormányfő szobrának új helyszínén. Itt fejtette ki, hogy úgy véli: a mostani megemlékezés mintha csak Orbán Viktor egy mondatáról szólna. Ha érdekel, mire gondolt Jánosik, valamint miket mondott még, akkor olvass tovább.

Két hét múlva új világ köszönt a magyar családtámogatási rendszerre. De mennyire volt sikeres eddig a CSOK?

Július 1-jén indul a babaváró hitel és a falusi CSOK, és ezzel együtt a meglévő CSOK egyes szabályai is megváltoznak. Ennek apropóján utánajártak, milyen eredményekkel zárult eddig a Családi Otthonteremtési Kedvezmény. A következő cikkben izgalmas statisztikákat nézhetsz meg arról, hány család, hol, mennyi pénzt, és milyen lakásokra vett fel.

Eljött az ideje a nyári eső szerelmeseinek 

A hőmérsékletet tekintve a héten még az átlagosnál is nyáriasabb lesz az idő, de ezt frissitő záporok és zivatarok tarkíthatják, nagyjából bármelyik napon. A következő napok részletes időjárás-előrejelzéséért ide kattints.

Ez is érdekelhet

képcím

Elismerte a kormány, hogy komoly problémák vannak a...

képcím

Leállt a Barátság kőolajvezeték, a Mol közvetítene...

képcím

Egyetlen hónap alatt akkorát nőttek az árak, mint 2020-ban egy...