Autós üldözés: így menekült a Viking kapitánya a dél-koreaiak elől

Egy korábbi egészségügyi béremelést jelentett be újra a kormány. Videón a masszív vasárnapi vihar. Hiába ugrálnak az önkormányzatok, a patkányok nem ismerik a NER aktuális helyzetét. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-06-17 08:40

Forrás: ATV

Videón, ahogy taxival száguldott a Viking menekülő kapitánya nyomában egy dél-koreai híradós stáb 

Kamerák kereszttüzében engedték szabadon a 64 éves Jurij C. ukrán hajóskapitányt, akit a Dunai hajóbaleset okozásával gyanúsítanak. A férfi nem válaszolt a sajtó kérdéseire, Woo Hyunki és kollégája, a dél-koreai Channel A munkatársai viszont ezt nem hagyták annyiban, és taxival próbálták utolérni az ukrán férfit. Végül gyakorlatilag egy autós üldözés bontakozott ki Budapesten, amiről ebben a cikkbenlátható néhány részlet videón. Innen az is kiderül, hogy miért akarták a dél-koreaiak elérni a kapitányt.

Mindeközben nagy erőkkel keresik a katasztrófa további három utasának holttestét, és újabb vizsgálat indult a Hableány ügyében. Az is kiderült, hogy az áldozatok hozzátartozóinak megéri Svájcban perelni. Minderről a részleteket itt olvashatod.

Videókon a masszív vasárnapi vihar

Vasárnap egy hidegfrontnak köszönhetően többfelé alakultak ki zivatarok, felhőszakadással és jégesővel. A szélsőséges égi jelenségeket többen megörökítették, a következő cikkben ezekből válogattak neked.

Egy korábbi egészségügyi béremelést jelentett be újra a kormány

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A pénteki Magyar Közlöny kevésbé szemfüles olvasótábora azt hihette, hogy újabb 8 százalékkal emeli a kormány az egészségügyi szakdolgozók és védőnők bérét, de ez egy csúnya tévedés. A bejelentést aztán egy nappal később Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár is megismételte, pedig a bérek nem emelkednek. Hogyan lehetséges ez? Ebből a cikkből kiderül, valamint a szakszervezetek reakcióját is megismerheted.

“A patkányok nem értesülnek a NER aktuális helyzetéről, ha nincs irtás, akkor jönnek”

Azóta, hogy a főváros a Bábolna Bio Kft. helyett egy másik cégre, az RNBH Konzorciumra bízta Budapest patkánymentességének fenntartását, a korábbinál egyre nagyobb számban érkeznek bejelentések patkányokról. A főváros két kerületében – Zuglóban és Kispesten az önkormányzat saját kezébe vette az ügyet, ami a szakértők szerint legfeljebb politikai demonstrációnak jó. Miért nem hatékony ez, a két önkormányzat által saját hatáskörben végzett irtás? Tudjuk, halljuk, hogy több a patkány, de ez egész pontosan mit jelent? Mi köze a patkányok elszaporodásának az új irtócéghez, és miért épp őket választotta Budapest? A kérdésekre a választ alább leled.

Jövőre emelhetik a közmunkások bérét

A Belügyminisztérium jogalkotási terve szerint szükséges lehet a közfoglalkoztatási bérek felülvizsgálata 2020-ban.

Nagy Imre unokája szerint a mostani megemlékezés már mintha csak Orbán Viktor egy mondatáról szólna

Fotó: MTI/ Földi Imre

Nagy Imre és társai újratemetésének 30. évfordulója alkalmából Jánosik Katalin, Nagy Imre unokája is beszélt a Nagy Imre Alapítvány vasárnapi koszorúzási ünnepségén a mártír kormányfő szobrának új helyszínén. Itt fejtette ki, hogy úgy véli: a mostani megemlékezés mintha csak Orbán Viktor egy mondatáról szólna. Ha érdekel, mire gondolt Jánosik, valamint miket mondott még, akkor olvass tovább.

Két hét múlva új világ köszönt a magyar családtámogatási rendszerre. De mennyire volt sikeres eddig a CSOK?

Július 1-jén indul a babaváró hitel és a falusi CSOK, és ezzel együtt a meglévő CSOK egyes szabályai is megváltoznak. Ennek apropóján utánajártak, milyen eredményekkel zárult eddig a Családi Otthonteremtési Kedvezmény. A következő cikkben izgalmas statisztikákat nézhetsz meg arról, hány család, hol, mennyi pénzt, és milyen lakásokra vett fel.

Eljött az ideje a nyári eső szerelmeseinek 

A hőmérsékletet tekintve a héten még az átlagosnál is nyáriasabb lesz az idő, de ezt frissitő záporok és zivatarok tarkíthatják, nagyjából bármelyik napon. A következő napok részletes időjárás-előrejelzéséért ide kattints.

Mai nap hírei

Már nem titok, miért hagyta ott Harry és Meghan egykori házát Eugénia hercegnő

joy.hu7 órája

Vihart kavart a sanghaji infektológus vakcinaposztja

tozsdeforum.hu8 órája

„Más elengedett kézzel biciklizik – én betét nélkül menstruálok!”

wmn.hu8 órája

10 ruhadarab, ami régen menő volt, ma pedig csak röhögünk rajtuk

unilife.hu9 órája

Mától csak előzetes regisztrációval lehet belépni Ausztriába

szimpatika.hu11 órája

Autóvásárlási roham jöhet 2021-ben?

autopro.hu11 órája

Elindulhat a 2022-es választásokon Gődény György

168ora.hu15 órája

Orbán: 2022 január elsejétől személyi jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak

444.hu17 órája