Augusztus 1-jétől már nem az állam állja a kockázatos országból hazatérők tesztjeit

Startlap - Startlap
Pár nap múlva mindenkinek magának kell fizetnie a koronavírustesztet, ha a házi karanténból két hétnél korábban szabadulna. Hírösszefoglaló.

Augusztus 1-jétől már nem az állam állja a kockázatos országból hazatérők tesztjeit

Változnak a járványügyi szempontból kockázatosnak ítélt, azaz sárga vagy piros kategóriába sorolt, országokból hazatérőkre vonatkozó szabályok szombattól: ekkortól ugyanis már nem az állam állja a visszaérkezők vizsgálatának költségét. A részletekért erre a linkre kattints.

Vadai Ágnes megvédte Lévai Anikót

A Klubrádióban Vadai Ágnes „futóbolond társaságnak” nevezte a Honfoglalás 2000 Egyesületet, amely a minap közleményben kérte Lévai Anikót, figyeljen jobban a miniszterelnök alakjára, öltözködésére. Ha érdekel, hogyan védte meg a Demokratikus Koalíció politikusa a miniszterelnök feleségét, olvasd el ezt a cikket.

Bodolai László: A Fidesz csak röhög a markába

Az Index.hu Zrt. elnöke bocsánatkérést vár, ha kiderül, a szerkesztőség távozása egy előre megrendezett színjáték volt. Érvelése szerint a Fidesznek ehhez most semmi köze nem volt, az Index “úgy esett szét, hogy nem kellett belenyúlniuk, röhögnek a markukba”. Bodolai ebben a cikkben azt is elmondja, miért nem állt fel ő az igazgatói székből ebben a helyzetben.

Sosem látott számokat mutatunk: most akkor mennyi pénzt is kapunk Brüsszeltől a következő 7 évre?

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A jelek szerint nem véletlenül maradt el idehaza az a kormányzati bejelentés, hogy konkrétan mennyi EU-s pénzt tudott kiharcolni Magyarországnak 2021-2027 közöttre Orbán Viktor kormányfő vezetésével a magyar stáb a maratoni EU-csúcson. Ebben a cikkben megpróbálnak utánajárni a pontos számnak.

Nem a rendkívüli időjárás miatt tarthatatlan a szúnyoghelyzet

A Duna mentén sok, a Tisza és a Körösök térségében rengeteg a szúnyog – erre és a betegségek veszélyére hivatkozva újra engedélyezték a légi szúnyogirtást. Szakértők szerint azonban nem a rendkívüli időjárás a vérszívók elszaporodásához. A témáról bővebben alább írnak.

Megmentette Mészárosék milliárdjait az állam a Mátrai Erőmű megvásárlásával

A nagy osztalékfizetés után oda jutott a vállalat, hogy a számlán lévő pénze valószínűleg már a januári bérek kifizetésére sem lett volna elég. Ha érdekel, hogyan húzta ki a csávából az állam a felcsúti üzletembert, a lenti cikkből megtudhatod.

Visszatérne az iskolájába a vonatbaleset miatt kerekesszékbe kényszerült lány

A tankerület sokallja a gimnázium akadálymenetesítésének 7,5 milliós költségét. Részletek.

Lehallgatókészülékeket keresnek az ORÖ székházában

Illusztráció (Getty Images)

Egy biztonságtechnikai céggel fogják átvilágíttatni az Országos Roma Önkormányat Dohány utcai székházát, hogy kiderüljön, valóban vannak-e ott illegálisan elhelyezett lehallgatóberendezések, köznapi nevén „poloskák”, és kamerák. A gyanú megalapozott, ebből a cikkből megtudhatod, mit nyilatkozott Lakatos Oszkár elnökhelyettes.

Helyi szinten akadozhat az ellenzéki összefogás, de az országosban mindenki hisz

Bár Gödön esett szét a leglátványosabban az ellenzéki koalíció, vidéken és Budapesten is egészen változatos módon tudnak egymással összeveszni a pártok. A hvg.hu-nak többen egyéni konfliktusokról beszéltek, és állították, ebből nem szabad országos következtetéseket levonni. De mennyire rontja ez az ellenzéki brandet 2022-ig?Innen kiderül.

A héten végig kitart a zavartalan strandidő

Szerdán hidegfront vonul át hazánk felett helyenként záporok, zivatarok kíséretében, de jelentős lehűlésre ezúttal nem kell készülnünk. Hamar megnyugszik a légkör, csütörtöktől száraz, meleg, napos időben lesz részünk. A részletes előrejelzést itt olvashatod el.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Utazási irodát alapítottak Mészáros Lőrincék

képcím

Magyar Péter: Lévai Anikónak "méltatlanul alulértékelt a...