Somos András felfüggeszti televíziós tevékenységét

Startlap - Startlap
Az ATV műsorvezetője azt követően hozta meg a döntést, hogy kedden élő adásban jelentette ki, hogy Kaleta Gábor nem pedofil. Utólag elismerte, hogy hibázott.

 “Fájó szívvel hoztam meg éjjel a döntést: felfüggesztem a televíziós tevékenységemet” – jelentette be az ATV műsorvezetője szerdán a Facebook-oldalán.

Somos András azt írja, 2018 óta tévésként és önálló ügyvédként is a maximumra törekedett, de a “kettős terhelés (…) mostanra ütött vissza” – utalt az ATV kedd esti, Szigorlat című műsorára, amelyben Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke volt a vendég. A beszélgetés legelején szóba került a pedofília kérdésköre, majd kitértek a gyermekpornográfia miatt elítélt volt nagykövet, Kaleta Gábor ügyére is. Somos azt a kijelentést tette, hogy Kaleta “nem volt pedofil”.

Az ATV elhatárolódott műsorvezetője kijelentésétől, tevékenységét felfüggesztette és fegyelmi eljárást indított ellene. Somos ezt követően elismerte, hogy “rosszul fogalmazta” meg a véleményét, “hibásan jogászkodott” a Kaleta ügy kapcsán, hozzátéve, hogy elítéli a kiskorúakról készített szexuális tartalmú felvételeket, azok tárolását.

Somos András szerdai posztjában így indokolta meg, miért függeszti fel a televíziós tevékenységét: “(…) a reggeli adásban elkövettem egy súlyos hibát, amely egyébként – aki ismer, tudja – a gondolataimtól, a számomra oly fontos áldozatvédelemtől, a bántalmazottak iránt érzett ösztönös szolidaritástól teljesen távolra sodort a befogadó szemében. Egész újságírói létem az elesettek védelméről, a bántalmazottak segítéséről szólt”.

“A mostani helyzetben nem lehet másképp: a jelenlegi közhangulatban jelenlétemmel nem terhelhetem ezt az ígéretes cégcsoportot, az ATV Groupot” – fogalmazott a műsorvezető.

Címlapkép: FotoCentrál

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter állítja: Orbán közvetlen környezetéből kap...

képcím

Áder János: Orbán Viktor nem tudhat a kegyelmi döntésről

képcím

Békési pedofilügy: kirúgták a megyei gyermekvédelmi vezetőt