Átlagos családok is kieshetnek a rezsicsökkentésből

Startlap - Startlap
Különféle háztartások tagjai mondták el, mennyit fogyasztanak most, és kiszámolták, mekkora lesz a rezsiszámlájuk augusztustól. Délelőtti hírösszefoglaló.

Átlagos családok is kieshetnek a rezsicsökkentésből

A kormány által augusztustól meghirdetett energia-veszélyhelyzeti intézkedéseknek köszönhetően hamarosan az átlagfogyasztás feletti szinten már piaci árat kell fizetnünk az energiáért. Ebben a cikkben valós háztartások mesélik el, milyen körülmények között mennyit fogyasztanak, és kiszámolták, hogyan fog majd alakulni a rezsiszámlájuk a jövőben.

A Központi Statisztikai Hivatal havi átlagos gáz- és villamosenergia felhasználásról szóló, megyei lebontású adatai is alátámasztják, hogy nem mindenkinek lesz olyan egyszerű a kormány által meghatározott mértéken belül fogyasztani. Több olyan megyénk van, ahol a háztartások átlagfogyasztása jó eséllyel a rezsicsökkentésen kívülre csúszik majd. Részletek.

Orbán Viktor a magasabb rezsiszámlákról: “Valaki majd megérti, valaki nem”

Ez azonban a tényeken nem változtat – jelentette ki a miniszterelnök, aki ezen a pénteken nem hagyta ki szokásos reggeli interjúját a Kossuth rádióban. Orbán Viktortól megtudhattuk, hogy az energiahelyzet miatt újabb operatív törzset kapunk, a katások fájdalmát érthetőnek tartja, és az is kiderült, kinek az érdeke (szerinte) a háború fenntartása. A beszélgetés legfontosabb részeit itt foglalták össze.

Így zajlott a kata-tüntetés csütörtökön: minden éjszakára hídfoglalást hirdettek

Résztvevők Nyugati téren a Momentum Mozgalom tüntetésén, amelyen a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakoztak Budapesten 2022. július 13-án. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A Kétfarkú Kutyapárt által szervezett megmozdulást piknikhangulat jellemezte, az ezrek részvételével zajló demonstráción több politikus is megjelent, ugyanakkor a rendőrökkel is történtek konfliktusok. Az eddigi eseményekről, valamint a várható folytatásról erre a linkre kattintva olvashatsz.

Nemzetközi megállapodás született az orosz háborús bűnök feltárásáról

45 ország fogott össze az Ukrajnában elkövetett orosz háborús bűncselekmények kivizsgálása érdekében, az érintettek Hágában politikai nyilatkozatot írtak alá. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Kövér László: A halál kultúrája terjed

Az Országgyűlés elnöke Zalakaros jubileumi ünnepségén mondott beszédében fejezte ki aggodalmát “Európa öngyilkossága” miatt, ami sajnálatos módon Magyarország “európai sikertörténetét” is fenyegeti. Bővebben.

Kékszalag: rekordidővel ért be a győztes, felborult egy hajó

MTI/Vasvári Tamás

Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenyén az idén a vízimentőknek is közbe kellett lépniük, ugyanakkor a 155 kilométeres távot sosem látott eredménnyel teljesítették. További információkért katt ide.

Donald Trump megszólalt 2024-es indulásáról: több szeretetet kap a híveitől, mint valaha

Az Amerikai Egyesült Államok előző elnöke, aki botrányos előzményeket követően távozott hivatalából, maga erősítette meg, hogy ismét indul az elnöki székért. Részletek.

Mindeközben amerikai idő szerint csütörtökön kora délután Ivana Trump, Donald Trump előző felesége meghalt. Volt férje közösségi oldalán reagált a hírre. Bővebben.

Hiába a hidegfront, fokozódik az aszály

A pénteken átvonuló front csak kis területen okozhat komolyabb esőzést. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI Fotó/Rosta Tibor)

Ez is érdekelhet

képcím

Bródy János dallal reagált Orbán Viktor évértékelőjére

képcím

Már 141 milliónál jár a pénteki tüntetésen indított...

képcím

Curtis: Én, ahogy eddig is, csak zenélni szeretnék, és nem...