Áramlopás miatt bíróság elé állítják Kozsót

Startlap - Startlap
Pokoli kínok között pusztult el a 10 kutya, akinek az oszlásnak indult temeit találták meg egy nő kertjében Hernádnémetiben. Rengeteg probléma van a rezsiutalvánnyal, és sokkal gálánsabb is lehetett volna a kormány. Kiszivárgott a Viking Sigyn ukrán hajóskapitányának vallomása. Hírösszefoglaló.

Áramlopás miatt vádat emeltek Kozsó ellen

A Fővárosi Főügyészség közleménye a vádlottat nem nevesíti, de a szöveg alapján könnyű rájönni, hogy Kocsor Zsolt, vagyis Kozsó az, akit ellen áramlopás miatt vádat emelt a a VI. és VII. kerületi Ügyészség. A vádiratban kifejtik azokat az eddig ismeretlen részleteket, amelyeket a gyanú szerint Kozsó elkövetett. Mindezt ebben a cikkben ismertetik.

Pokoli kínok között pusztult el a 10 kutya, akinek az oszlásnak indult temeit találták meg egy nő kertjében Hernádnémetiben

A Miskolci Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy 40 éves nő ellen, akinek a kertjében kennelekben és az udvaron szétszórva 10 elhullott kutya oszlásnak indult tetemére bukkant a rendőrség. Arról, hogy milyen borzalmas körülmények vezettek a kutyák halálához, erre a linkre kattintva olvashatod el a horrorisztikus részleteket.

Rengeteg probléma van a rezsiutalvánnyal, és sokkal gálánsabb is lehetett volna a kormány

Fotó: Andreas Rentz/Getty Images

A nyugdíjas érdekképviseletek vezetői szerint minden forint számít, de valójában aprópénzt szór a kormány az időseknek. Ezt az állítást elég meggyőző érvekkel támasztják alá, amelyeket ebből a cikkből ismerhetsz meg. Ezen kívül arról is beszámolnak ugyanitt, mekkora macerát generálnak az utalványok, és sokan kimaradhatnak a támogatásból, miközben az egészet sokkal egyszerűbben is meg lehetett volna oldani.

 

Kiszivárgott a Viking Sigyn ukrán hajóskapitányának vallomása

Kiderült, mit mondott pontosan a hajóbalesettel kapcsolatban vallomásában a Hableány sétahajóval május 29-én este összeütközött a Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitánya, Jurij C., akit jelenleg halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésével, továbbá 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítanak. A részletekért ide kattints.

 

Az evangélikus egyház is lépéseket indított a momentumos Donáth Anna apja ügyében

A  TV2 számolt be először arról, miszerint a Gaudiopolis szeretetotthon egyik alkalmazottja feljelentést tett Donáth László evangélikus lelkész, Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő apja ellen zaklatás miatt. Az ügyben a rendőrség nyomozást rendelt el, most pedig a Magyarországi Evangélikus Egyház is jelezte, hogy a hír nem maradhat következmények nélkül. Közleményük részleteit innen ismerheted meg.

9 év alatt a kormány sereghajtót csinált a fővárosból

Kilenc év Fidesz kormányzás régiós szinten is sereghajtót csinált a fővárosból költségvetési szempontból, ugyanis Budapest büdzséjének felét elvették. Minderről itt olvashatsz bővebben, ahol arra is kitérnek, milyen helyzetet teremt ez a következő főpolgármester számára.

 

Tényleg Botka László gúnyos félmosolya miatt torpedózta meg egy szocialista képviselő Szegeden az ellenzéki összefogást?

Botka László, Szeged MSZP-s polgármestere péntekre a Pick-gyár új beruházása apropóján hívta össze az önkormányzat képviselőit, a rendkívüli ülés azonban egy váratlan dologgal zárult: az egyik egyéni választókerület képviselője, a szintén szocialista Lauer István bejelentette, hogy független jelöltként indul az önkormányzati választáson Botka riválisaként. Mi állhat Lauer pálfordulása hátterében? Lauer Botka “gúnyos félmosolyáról” beszélt a döntése indoklása során, de vajon tényleg ennyi történt? Erről szól ez a cikk.

Halvány lila gőze nincs a kormánynak arról, mennyi mikroműanyagot iszik a magyar

Fotó: Jes Aznar/Getty Images

Már egy ideje tudjuk, hogy nemcsak az a műanyag fájhat nagyon az emberiségnek, ami szabad szemmel is jól látszik, hanem az is, amely észrevétlenül vált a mindennapjaink, így az ételeink és a csapvizünk részévé. Szél Bernadett közérdekű adatigényléssel próbálta meg kideríteni, mennyire szennyezettek a hazai édesvizek mikroműanyaggal. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma azonban váratlan válasszal szolgált, amelyet ebből a cikkből ismerhetsz meg. Ugyanitt azt a kérdést is körbejárják, hogy tényleg veszélyes-e a mikroműanyag?

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával sikerült elkövetni a Balaton-felvidék legviccesebb félrefordítását

A szórakoztató félrefordításokat gyűjtő Leiter Jakab Facebook-oldalon jelent meg egy tábla képe, amelyet a Kornyi-tónál állítottak ki, hogy a szemeteléssel kapcsolatban figyelmeztessék a látogatókat. A gond csak az, hogy a felirat angol verzióját nagyon durván elrontották. A műremek büszkén hirdeti, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával készítették. A fotóért ide kattints.

34 kilométert gyalogolt az idős magyar néni, miután eltűnt Korfun

Egyik hozzátartozója elmesélte, mi történt Katalinnal, aki két unokájával és azok édesanyjával utazott Korfura szombaton, de szinte nyomban a megérkezéskor eltűnt. A folytatásért ezt a cikket olvasd el.

Ez is érdekelhet

képcím

Fotókon Ferenc pápa találkozása Orbán Viktorral

képcím

Első fotók a pápalátogatásról - száz gyerek fogadta a Liszt...

képcím

Ferenc pápa: Biztos vagyok benne, hogy sziklaszilárd hitetek van