Anyja ölelő karjai közt találtak rá a búvárok a kislányra

Handó Tünde ügyét a parlament elé vitték, nyilatkozott a Hableány áldozatáról a magyar sztárügyvéd, rengeteg pénzt kaphatott a moldovai államfő az oroszoktól. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-06-11 18:19

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Anyja karjaiban találták meg a búvárok a hatéves kislányt

Újabb négy holttestet fedezett fel a kutatócsapat a Hableány roncsainak mai bravúros kiemelésekor.  Az egység tagjai elmesélték az eddigi munkálatok egyik legmegrázóbb pillanatát, melyről itt olvashatsz el mindent.

Dél-koreai tévé: bizonyítékokat tüntettek el a Viking Sigyn hajóról

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az ázsiai ország sajtójában komoly felháborodást keltett, hogy a magyar szervek egy rövid ellenőrzés után útjára bocsátották Budapestről a Hableánnyal ütköző Viking Sigyn szállodahajót, amelyet közel két héttel a tragédia után, csak hétfőn nézett át  a rendőrség újra Visegrádon.

A szöuli MBC televízió még ennél is tovább ment, amikor már arról készítette riportot, hogy stábjukat nem fogadták szívesen a Viking Sigyn fedélzetén – de a történetben a legnagyobb csavarról itt tudhatsz meg többet.

A magyar sztárügyvéd bűnpártolás gyanújáról beszélt a Hableány tragédiájával kapcsolatban

A közismert jogász, Magyar György látja el a Dunai hajóbalesetben elhunyt matróz családjának jogi képviseletét. A 24.hu-nak nyilatkozva konkrétan már arról beszélt, hogy súlyos hibát véthettek a hatóság részéről. A beszélgetés részleteit itt érheted el.

Megérkezett  a csepeli kikötőbe a Hableány roncsa

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kedden sikeresen kiemelték a május 29-én tragikus balesetet szenvedett Hableány turistahajót a Dunából Budapestnél. A páratlan művelet legnagyobb bravúrja az volt, hogy a hajótest egyben maradt az uszályra emelés után is. A nem mindennapi szállítás körülményeit ez a cikk tárgyalja.

Handó Tünde ügyét a Parlament elé vitte az Országos Bírói Tanács – el is marasztalták mindezért őket

Handó eltávolítását kérve az Országos Bírói Tanács az országgyűléshez fordult, mivel úgy gondolták, hogy az OBH vezetője alkotmányos ellenőrzés nélkül gyakorolja hatásköreit. Azonban nem igazán azt érték el, amit szerettek volna: ebből a cikkből még az is kiderül, hogy igen komoly kitüntetéssel ismerték el Handó Tünde munkásságát pont a mai nappal.

Megszűnhet a nyugdíjasok és a fogyatékkal élők szociális üdültetése

A kormány 2012-ben indította el programját, mely rászoruló gyermekeket is érintett. Most azonban már csak a gyerekek maradnának a csomagban – hogy mindez minek a hatására alakult így, arról errefelé tudhatsz meg többet.

Rengeteg pénzt kaphatott a moldovai elnök pártja Moszkvától

Óriási a botrány Moldovában: az ország legfőbb ügyésze ugyanis bűnügyi eljárást kezdeményezett a jelenleg is regnáló államfővel szemben. A csavaros ügyről, és hogy miként is bukhatott le az oroszoktól kapott támogatással Igor Dodon, ide klikkelve olvashatsz el többet.