Alsógatyában ment világgá egy tatabányai kisfiú

Startlap - Startlap
Elindult megvenni a szülei által korábban beígért játékot.

Egy szál zokniban, alsógatyában és pólóban szökött el játékot venni magának egy elszánt kisfiú Tatabányán az esti órákban. A hatéves gyerek szülei tévét néztek, míg csemetéjük meglépett hazulról – írja a Bors.

A plázába indult

Nagyot nézett az utazóközönség a tatabányai Alsógallán, amikor szombat este az egyik megállónál egy alsógatyás, zoknis, hatéves gyermek kért felbocsátást a helyi járatra, méghozzá teljesen egyedül, a szülei nélkül. A buszsofőr természetesen azonnal leállította a buszt, és kérdőre vonta a kisfiút, aki magától értetődő természetességgel közölte: a plázába tart. Az egyik utas videóra is vette a furcsa jelenetet.

Semmit nem bízott a véletlenre

„A József Attila művelődési háznál szállt fel, és elmondta a sofőrnek, hogy a bevásárlóközpontba készül, érdeklődött, hogy megy-e oda a busz” – mesélte a Borsnak a videót készítő Szabolcs. „Elmondta, hogy egy já­tékot szeretne megvenni, mert a szülei megígérték, hogy megkapja, de végül mégsem vették meg neki. Amikor kérdezte a sofőr, hogy hol vannak a szülei, a srác elmondta, hogy otthon tévét néznek” – mondta lapunknak a férfi. Az elszánt kisfiú semmit nem bízott a véletlenre, pénzt is vitt magával, hogy semmiképpen se maradhasson le az imádott játékáról. Azonban mesteri terve nem jött össze.

Nem ez volt az első húzása

„A sofőr végül úgy beszélte meg a hatóságokkal, hogy a kisfiút elviszi a végállomáshoz” – tette hozzá Szabolcs. A helyiek szerint nem ez volt a fiú első akciója. „Három-négy hete ezt a kisfiút láttuk egy helyi boltban, ugyanígy egyedül volt, ugyanilyen öltözetben. Pedig akkor még jóval hidegebb volt az idő. Úgy tudjuk, akkor a boltos kísérte haza” – mondta egy helyi nő a Borsnak. Megkerestük a rendőrséget, azonban azt mondták, hogy a kérdéses eset nem jutott a tudomásukra, így eljárás sem indult.

Ez is érdekelhet

képcím

Kína kérésére titkosították a Budapest-Belgrád vasútvonal...

képcím

Napi kvíz: felismered az ősz legszebb virágait?

képcím

Novák Katalin: karácsony előtt érkezik a családi pótlék