Kiemelt Hírek 2018. június 28.

Álmában ölte meg véletlenül 15 hónapos kislányát az édesanyja

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 28.
A tragédiát egy fájdalomcsillapító tapasz okozta.

“Megöltem a babámat, ugye?” – ezt kérdezgette Sara Talbot a mentősöktől, és sajnos igaza volt, ugyanis ekkor már 15 hónapos lánya, Amelia Cooper nem élt. A gyermek halálát egy fájdalomcsillapító tapasz okozta, amit édesanyja használt – számolt be a Mirror.

Az eset 2016. június 5-én történt, amikor Amelia és anyukája együtt aludtak. Sara fájós háta miatt fentanil tartalmú fájdalomcsillapítós tapaszt használt. A morfiumnál is erősebb ópiáttal átítatott tapasz akkor is az édesanya hátán volt, amikor elaludtak Ameliával. Alvás közben azonban a tapasz minden bizonnyal levált az asszony hátáról, és felragadt Amelia hasára.

A fentanil nagyobb mennyiségben lelassítja a vérnyomást, valamint a légzést, és súlyosabb esetben kómához, halálhoz vezethet. A halottkém elmondásai szerint a gyermek vérében lévő fentanil koncentráció egy felnőtt embert is megölt volna.

Amelia testén külső sérülés nem volt, gyomrában nem volt nyoma szernek, a tapasz nyoma pedig látszott a hasán, így az bizonyos, hogy halálát a bőrén át felszívódó fájdalomcsillapító okozta.

Azt azonban továbbra sem lehet teljes bizonyossággal kimondani, hogy nem történt idegenkezűség. A tapasz, ami Amelia hasán volt nincs meg, ráadásul a kislány pizsomában aludt. A szakemberek azt mondják, rejtély, hogyan kerülhetett a gyógyszer a pici testére édesanyja bőréről. Bizonyíték viszont egyáltalán nincs arra, hogy az anya által elmesélt történet nem igaz.

Keresés az oldalon