Álmában ölte meg véletlenül 15 hónapos kislányát az édesanyja

A tragédiát egy fájdalomcsillapító tapasz okozta.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-28 17:18

Fotó: Thinkstock

“Megöltem a babámat, ugye?” – ezt kérdezgette Sara Talbot a mentősöktől, és sajnos igaza volt, ugyanis ekkor már 15 hónapos lánya, Amelia Cooper nem élt. A gyermek halálát egy fájdalomcsillapító tapasz okozta, amit édesanyja használt – számolt be a Mirror.

Az eset 2016. június 5-én történt, amikor Amelia és anyukája együtt aludtak. Sara fájós háta miatt fentanil tartalmú fájdalomcsillapítós tapaszt használt. A morfiumnál is erősebb ópiáttal átítatott tapasz akkor is az édesanya hátán volt, amikor elaludtak Ameliával. Alvás közben azonban a tapasz minden bizonnyal levált az asszony hátáról, és felragadt Amelia hasára.

A fentanil nagyobb mennyiségben lelassítja a vérnyomást, valamint a légzést, és súlyosabb esetben kómához, halálhoz vezethet. A halottkém elmondásai szerint a gyermek vérében lévő fentanil koncentráció egy felnőtt embert is megölt volna.

Amelia testén külső sérülés nem volt, gyomrában nem volt nyoma szernek, a tapasz nyoma pedig látszott a hasán, így az bizonyos, hogy halálát a bőrén át felszívódó fájdalomcsillapító okozta.

Azt azonban továbbra sem lehet teljes bizonyossággal kimondani, hogy nem történt idegenkezűség. A tapasz, ami Amelia hasán volt nincs meg, ráadásul a kislány pizsomában aludt. A szakemberek azt mondják, rejtély, hogyan kerülhetett a gyógyszer a pici testére édesanyja bőréről. Bizonyíték viszont egyáltalán nincs arra, hogy az anya által elmesélt történet nem igaz.

Mai nap hírei

Baloldali rémálom: Szijjártó Péter és Mészáros Lőrinc együtt ünnepelt

demokrata.hu7 órája

Vujity Tvrtko: Eljött a búcsú ideje

femcafe.hu8 órája

Mészáros Lőrinc és ön

szabadeuropa.hu9 órája

Mészáros és felesége válnak, 270 milliárdunk a tét

ezalenyeg.hu10 órája

Tokár Tomi átélte minden szülő rémálmát: 3 hónapos kisfia kórházba került

joy.hu11 órája

Nagy dicsőség a Microsoft Edge böngészőnek

itbusiness.hu12 órája

Rendőröket vittek kórházba Bíró Ica kilakoltatásáról

168ora.hu13 órája

Repülés a semmibe – ez fogja megmenteni a légitársaságokat?

napmintnap.com15 órája