Állami milliárdokból lesz kórházi beszállító a divatcég, ami a NER egyik legtitokzatosabb milliárdosához köthető

Startlap - Startlap
A "Bátor Söröző" feliratú nyíracsádi családi házban székelő cégnek állítólag "csak a sterilizálást" kell megoldani ahhoz, hogy ruhaipari tevékenységét hirtelen gyógyszergyártásra cserélje. A szálak az egyik legfurcsább kormányközeli vállalkozásához meg egy ügyvédhez vezetnek, és Sarka Kata neve is felbukkan. Délelőtti hírösszefoglaló.

Állami milliárdokból lesz kórházi beszállító a divatcég, ami a NER egyik legtitokzatosabb milliárdosához köthető

A “Bátor Söröző” feliratú nyíracsádi családi házban székelő, komoly állami pénzt és nyomott árú telkeket bezsebelő cégnek állítólag “csak a sterilizálást” kell megoldani ahhoz, hogy ruhaipari tevékenységét hirtelen gyógyszergyártásra cserélje. A szálak az egyik legfurcsább kormányközeli vállalkozásához meg egy ügyvédhez vezetnek, és Sarka Kata neve is felbukkan. Bővebben.

Kirúgta a McDonald’s a diákmunkásokat, akiknek köze volt a gusztustalan videóhoz

A burgerbe kerülő sajttal cipőtalpat töröltek le, a húst pedig a földről vették fel, most azt állítják, hogy csak vicc volt az egész. A McDonald’s gyorsan intézkedett, közleményükben tolmácsolták a két érintett szavait. Íme.

4,5 milliárdért építettek műanyag jurtákat a Balatonra Mészáros Lőrinc gyerekei

A szögesdrótok mögött éktelenkedő területet évek óta nem sikerült a rászoruló gyermekek részére megnyitni, akik számára elvileg készült. A helyi kormányhivatal szerint a menekülttábort idéző hangulatú fonyódligeti Erzsébet-tábor helyszínén “a korszerűtlen épületek megújulásának” lehetünk tanúi. Fotó és további részletek itt.

Az ingyenes készpénzfelvétel eltörléséért lobbizik a Bankszövetség

MTIMohai Balázs

A Magyar Bankszövetség “nem kíván lemondani arról a sokrétű társadalmi haszonról”, amivel a forgalomban lévő, túlzottan megnövekedett készpénzállomány csökkentése járna, és ennek érdekében több intézkedést ajánlanak. Miért baj, ha túl sok a készpénz, mennyi is az pontosan, és milyen új szabályok bevezetésére számíthatunk? Innen kiderül.

A kecskeméti repülőnap szervezői visszatérítik a jegyárakat a pórul járt látogatóknak

120 ezres tömeg vonult ki a honvédségi bemutatóra, a több órán át tartó torlódás és a parkolási káosz miatt sokan be se jutottak a rendezvényre. Részletek.

A Budai Egészségközpont alapítója eladta életművét Csányi Sándornak

Varga Péter Pál gerincsebész végleg kiszállt a nemzetközi színvonalú, a legsúlyosabb gerincbetegeket is ellátó kórházból. További információkért katt ide.

Az utolsó amerikai repülőgép is elhagyta Afganisztánt

Az országban tartózkodó amerikai állampolgárok egyike sem ért oda a repülőtérre időben. Az USA 20 éves missziója zárult le, amely sérültek és halottak ezreit követelte. A tálibok örömünnepet ültek, amiért Afganisztán elnyerte “teljes függetlenségét”. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Koronavírus itthon: itt vannak a legfrissebb adatok

A hivatalos járványügyi statisztikák, amelyekből többek között az elhunytak, a fertőzöttek, a kórházi kezeltek és a beoltottak számának alakulásáról tájékozódhatsz, erre a linkre kattintva találhatók.

Önkénteseket fertőznek meg delta variánssal a britek

Peter ByrnePA Images via Getty Images

A londoni székhelyű kutatócsoport vizsgálatához hasonlóra már a SARS-CoV-2 eredeti változatának felfutásakor is sor került. Bővebben.

Már nem sokáig tart a változékony idő

Jelenleg gyakori felhősödére és záporokra is számítani kell egy hideg légörvény miatt. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható

Kiemelt kép forrása: Google Maps, 24.hu.

Ez is érdekelhet

képcím

Kitüntették Mészáros Lőrincet, Felcsút díszpolgára lett

képcím

A MÁV Mészáros Lőrinc cégét okolja, amiért nem indul el a...

képcím

Rengeteg halottja van az afganisztáni földrengésnek