Alig van új fertőzött, mégsem hagyhatják el az országot az orvosok

Startlap - Startlap
Már Müller Cecília is vidáman értékeli a friss adatokat, ehhez képest az orvosok, és több más szakma képviselői kizárólag különleges engedéllyel léphetik át a határt. Esti hírösszefoglaló.

2,5 hónapja óta nem volt ilyen alacsony az új koronavírus-fertőzöttek száma, mégsem hagyhatják el az országot az orvosok

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Müller Cecília a járványügyi statisztikák ismertetése kapcsán többször örömének adott hangot, hiszen rég mértek olyan alacsony esetszám-emelkedést, mint a minap. Ennek ellenére az orvosoknak, és több egyéb szakma dolgozóinak csak különleges engedéllyel lehetséges a határátlépés. A sajtótájékoztatón elhangzott hírekről, valamint az utazási korlátozásokról ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Akkora tömeg volt a gencsapáti eperföldön, hogy kiment a rendőrség

Hatalmas a roham a szedd magad eperföldeken: a 87-es főút mentén például annyian gyűltek össze, hogy a rendőrség is kiment, és gyümölcs se jutott mindenkinek. Részletek itt.

Hoppál Péter a Népszavának: A Népszabadság is viccelődött, aztán eltűnt

A fideszes országgyűlési képviselő a Népszava egyik karikatúrája miatt osztott meg egy diszkrét fenyegetésnek is értelmezhető posztot a Facebookon. A bejegyzést erre a linkre kattintva nézheted meg.

Nekik lehet majd kötelező a koronavírus elleni vakcina

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője hétfőn a Kossuth rádió műsorában beszélt az orvosképző egyetemek által elvégzett szűrésekről, a szuperfertőzőkről, valamint a védőoltásról. Ha érdekel, mi hangzott el, akkor itt folytasd az olvasást.

Június közepétől jönnek a pótlóbuszok Budapesten: több helyen jelentős közlekedési korlátozásokra számíthatunk

MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor

A BKK közleményben jelezte, hogy június közepétől megkezdődnek, illetve folytatódnak felújítások és a vágányépítések Dél-Pesten, Dél-Budán és a Bosnyák téren. Részletes tájékoztatásért kattints ide.

A gyógyszerész kamara elnöke nem mindennapi közleményben vágott vissza Kásler Miklósnak

Kásler Miklós pénteken jelentette be, hogy július 1-jén kapják meg a beígért bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatásukat az egészségügyi dolgozók. A támogatottak körébe nagyon sokan belefértek, ugyanakkor a gyógyszerészek és a szociális szférában dolgozók nem kapnak pénzt. Az emberi erőforrások miniszterevasárnap délután telefonon magyarázta el, miért nem jár nekik pénz, csak “hála és köszönet illeti” őket. Erre reagált hétfői közleményében Dr. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke. Hankó rögtön az elején tisztázza: “nemzeti elkötelezettségű, hívő és konzervatív” emberként fogalmazza meg érveit. A teljes írást ebben a cikkben ismertetik.

Kamionnal ütköztek, ketten meghaltak Vértesboglárnál: helyszíni képek a halálos balesetről

Hétfőn reggel 7 óra körül halálos kimenetelű közúti baleset történt a 8126-os számú úton, Vértesboglár térségében. Egy Renault típusú személyautó és egy tehergépjármű ütközött össze, a baleset során ketten a helyszínen életüket vesztették. Fotók és további részletek itt találhatók.

Az Origo tulajdonosára bízták az MNB kommunikációját, rögtön 3 milliárdba fog kerülni 2 helyett

A tavaly megítélt 1,95 milliárd forintos keretösszeg helyett Száraz István cége már közel 3 milliárdért láthatja el a Matolcsy György elnökölte Magyar Nemzeti Bank (MNB) kommunikációs feladatait 2019-20-ban. Száraz több üzleti szálon kötődik a Matolcsy-családhoz. Részletek itt.

Kapott egy autót és kifizetik az egyetemi tandíját annak a 18 éves fiúnak, aki 10 órán át takarított éjjel a tüntetők után

Antonio Gwynn Jr hajnali kettőkor egy seprűvel és szemetes zacskókkal fogta magát, és elkezdte feltakarítani a buffalói Bailey Avenue-t, mert ha édesanyja még élne, ő is ugyanezt tette volna. A fiatal tette annyira meghatotta a helyi közösséget, hogy egymás után érkeztek hozzá a felajánlások. Gwynn Jr és családja elsírta magát a meghatottságtól. Ebben a cikkben fényképes, videós beszámolót találsz a sztoriról.

„Megtörténik olyan, hogy sétálok az utcán, és idősebb férfiak elém köpnek”

Forrás: 24.hu

Vasárnap a budapesti Szabadság téren csendes szolidaritással emlékeztek George Floydra, illetve a rasszizmus áldozataira: az összegyűlt tömeg 8 perc 46 másodpercig térdelt némán az amerikai nagykövetség előtt. A 24.hu stábja a helyszínen a résztvevőket kérdezte megjelenésük okairól és a magyarországi rasszizmusról. Íme a riport.

A legfrissebb rövidhíreket most meg is hallgathatod a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Sok budapesti várt erre - hiánypótló döntés született az...

képcím

18 ember sérült meg az M7-esen: helyszíni videó a mentésről

képcím

Több tucat autó karambolozott a ködben az M7-esen