Alig négy éve adták át, máris életveszélyessé válhatott a mályinkai kilátó

A látványosság uniós pénzből épült.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-24 11:41

Fotó: Google Maps

“A kilátó használata műszaki állapota miatt szigorúan tilos, életveszélyes” – ez szerepel azon a laminált lapon, ami az Átlátszó oknyomozó portál egyik olvasójának fotóján látható, amit állítása szerint a Borsod megyei Mályinka kilátójáról készített. A falu határán épült Begyeleg kilátó négy éve készült el, uniós támogatásból.

A képet készítő olvasó azt mondja, már az átadáson is ott volt, és akkor is sejtette, hogy a nyolc méter magasságú torony nem foja sokáig bírni, mivel ránézésre gyenge minőségű, és nem is szárított faanyagból építették. A nedves tartalmú fa ugyanis, ha már megépítve szárítják, mindig könnyen meghasadhat. Repedések tényleg látszanak az általa küldött képen.

A 3,9 millió forintos uniós forrásból megvalósult beruházást a környékbeli Tardonára bejegyzett kivitelező Rezilenciaközpont Kft. alig négy éve fejezte be. A 2014 augusztusi ünnepélyes, falunapi átadáson a térség fideszes országgyűlési képviselője, a fideszes Demeter Ervin is megjelent.

A kivitelező egyébként, ami 2014-ben – vélhetően a kilátó uniós eredetű támogatásából – 3,5 millió forintos árbevételt ért el, azóta nem dúskál a megbízásokban: 2016-ban például egy forintot sem kerestek. A képet készítő olvasó szerint az építéshez használt faanyag és a munkaerő költsége legfeljebb a fele lehetett az uniós pénz összegének. A cég ügyvezetője azt mondta: nem tudnak a kilátó hibáiról és annak lezárásáról.

Címkék:

kilátó Mályinka

Mai nap hírei

Példátlan vaddisznóirtás indul a sertéspestis miatt

agraragazat.hu9 órája

Top 12 – Ételek, amelyek gyorsítják az öregedést

napidoktor.hu13 órája

Érdekes infó a Windows 10 következő változatáról

itbusiness.hu15 órája

Kislányát ölelve ugrott ki a hős anya az égő házból: 18 métert zuhantak, de a gyerek túlélte

life.hu16 órája

Hajnali havazás

koponyeg.hu17 órája

Nagy az érdeklődés az Iszomm iránt Szanyi Tiborék szerint

demokrata.hu17 órája

Hogyan fog a jövőben viselkedni a Nap, és ez milyen hatással lesz a Föld elektromos áramköreire és a műholdakra?

agroinform.hu17 órája

25%-kal drágábbak lettek a használt autók

autonavigator.hu18 órája