Álhír terjed a kínai vakcináról

Startlap - Startlap
A háziorvosok szerint a Sinopharm-vakcina tűmérete helyett inkább az átoltottsággal kéne foglalkozni. Esti hírösszefoglaló.

Álhír terjed a kínai vakciáról

A Sinopharm-vakcina tűmérete helyett inkább az átoltottsággal kéne foglalkozninagyjából így foglalható össze a háziorvosok reakciója arra a napokban megjelent aggodalomra, miszerint a kínai oltóanyag kisebb tűmérete miatt a szer nem elég hatékony. Bővebben.

Dráma az egészségügyben: Dobrev Klára a programját is módosította

A DK-s EP-képviselő személyesen keresi fel a tatabányai Szent Borbála Kórházat. Videó.

A kórház-főigazgató “teljes garanciát” ad az ellátás működésére, mert csak 5500 ember mondott fel

Több kórházban egész osztályok működése állt le, Jenei Zoltán átcsoportosításokkal megoldhatónak érzi a problémát. Az országos kórház-főigazgató teljes nyilatkozata itt elérhető.

Az SZTE immunológus professzora: lehet keverni a különböző oltásokat

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Duda Ernő, a Szegedi Tudományegyetem orvosi karának professor emeritusa azt mondja, mindegy, hogy a két oltási körben azonos vagy különböző vakcinákat kapunk. Legyen az akár vektor-, akár mRNS-alapú. Hogyan lehetséges ez? Erről szól ez a cikk.

Semjén Zsolt: A KDNP régebb óta van az EPP-ben mint maga az EPP

Kormányzati forrásokra hivatkozva közölték, hogy a kereszténydemokraták a Fidesz esetleges kizárásától függetlenül nem távoznak a pártcsaládból. A háttérben “magas szintű” vatikáni körök, valamint Antall József és Helmut Kohl áll. További információkért katt ide.

Karácsony Gergely azt kéri Orbántól, merjen végre gyengének lenni, és vonja vissza az egészségügyi törvényt

A főváros főpolgármestere szerint az Orbán-kormány általános tévhite, hogy a gyengeség jele belátni a hibákat. De most nem a “fennhéjázó kivagyiság”, vagy a büszkeség számít, hanem a betegellátás. Részletek itt.

Csókay András a kínai vakcina technológiájáról: “Nem százezreket, nem milliókat, hanem százmilliókat mentett meg, ne hallgassunk a szirénahangokra”

Az ismert idegsebész etikai vizsgálatot követel a Magyar Orvosi Kamarától kollégái ellen, akik a keleti vakcinák ellen szólalnak fel. Kamera előtt magyarázta el, miért. Íme.

Külügyi államtitkár: Egész Európa a kínai és az orosz vakcinára vár, ezekért állnak sorba

A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára kedden a köztévén tájékoztatott arról, hogy a baloldal összehangolt és tervezett támadást indított az oltóanyagok beszerzése ellen. Miközben a statisztikák a kormány vakcinabeszerzésének hatékonyságát támasztják alá. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Japán megkérte Kínát, hogy tőlük inkább ne análisan vegyenek mintát a koronateszthez

Fotó: Vernon Yuen/NurPhoto via Getty Images

Kétlik, hogy az anális tesztnek van-e értelme egyáltalán, a japán állampolgárokat viszont érzékenyen érinti a kérdés. Bővebben.

Vietnámi szuperhős: egy sofőr ölébe esett a 12. emeletről kizuhant kislány

Nem véletlenül emlegeti a helyi média szuperhősként a 31 éves Nguyen Ngoc Manh-t, parádés akcióval mentett meg egy gyermeket a haláltól. Mi történt? Fotó és további részletek itt.

Ez is érdekelhet

képcím

Szombattól emelkedik a gáz lakossági piaci ára

képcím

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat

képcím

Orbán: Európában egyre több a dühös ember