Kiemelt Hírek 2018. július 09.

Alföldi Róbert elárulta, mikor hagy fel a rendezéssel

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 09.
Nem tervezi a külföldre költözését.

Alföldi Róbert francia lapnak beszélt a magyarországi helyzetekről, az elnyomó hatalomról és az ellenzéki szolidaritásról – írja a hvg.hu.

A színész, rendező elárulta, az utóbbi években a kulturális intézmények élére egyaránt kormányközeli embereket ültettek be. Bár sokan vádolják azzal, hogy túl sokat politizál, Magyarország egyik utolsó, hatalommal szembeszálló művészeként olyan kérdéseket is felvet alkotásaiban, amelyek szúrhatják a hatóságok szemeit. Alföldi Róbert szerint azért mozdították el, mert nem szeretik, ha kérdéseket tesz fel.

A Chicago című klasszikus feldolgozásáról azt mondta, hogy a siker utáni vágyódást, és az ebből fakadó elveszett illúziókat szerette volna megragadni. A félelem megeszi a lelket című darabban a német társadalomra reflektál, amely egykor még nem tudta befogadni az idegen kultúrát, de 40 év elteltével elfogadóbbá vált. Szerinte Magyarországon egyre inkább a gyűlölet helyeződik előtérbe, amelynek hatását egy marokkói bevándorló szemszögéből mutatja be a darabban.

A színész-rendező azt mondta, akarata nélkül került az ellenálló szerepébe, de nem tervezi a külföldre költözését, dolgozik továbbra is – ameddig hagyják.

Keresés az oldalon