Alekosz szerint Észak-Korea miatta állította le atomprogramját

A diplomáciai zseni máris következő nagy lépésén, Putyin és Trump kibékítésén munkálkodik.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-04 12:05

Kim Dzsongun két hete jelentette be, hogy Észak-Korea felfüggeszti nukleáris kísérleteit és rakétatesztjeit, továbbá bezárja nukleáris kísérleti telepét, és azt is megígérte, hogy országa soha nem vet be tömegpusztító fegyvert, ha nem éri nukleáris fenyegetés, provokáció.

Donald Trump ujjongott a hír hallatán, de egy nagyon fontos dologról elfeledkezett az USA elnöke: nem köszönte meg Nagy Alekosznak a közbenjárást. Az egykori reality szereplő ugyanis februárban postai levelet küldött Phenjanba, Kim Dzsongunnak címezve, amiben arra kérte Észak-Korea diktátorát, hogy szerelje le ballisztikus rakétákat, mert azok “rosszul érintik” az ő “szellemi forradalmát”.

“Nem tudok kellően hazámmal kapcsolatos teendőimmel foglalkozni, míg a nemzetközi helyzet, nem stabilizálódik” – írta levelében Alekosz. “Hazám szellemi fáklyája vagyok, de fényemet, nem tartóztathatom meg a világtól sem.”

Kim Dzsong Un1001 PhonjangKim Ir Szen tér 1-3Kedves Vezető!Kazinczy nyelvén szólítom meg Önt. Ahogyan arról már…

Közzétette: Nagy Alekosz – 2018. február 19.

Phenjan bejelentését követően Alekosz levonta a logikus következtetést: a világ neki köszönheti, hogy Észak-Korea lemondott a nukleáris fegyverekről. “Elégedettséggel és megnyugvással tölt el, hogy nem hiába munkálkodtam az elmúlt időszakban. Médiacsendőrként eltöltött perceim, mind egy békésebb, biztonságosabb, stabilabb világrend megszilárdításához vezettek” – kezdi büszke sorait Alekosz a Facebookon.

“Kedves barátom – Kim, miután a sajtóból értesült a hozzá intézett intelmeimről, fejet hajtott és megkezdte a tárgyalásokat az Egyesült Államokkal. Most, hogy személyesen is átvette levelemet, nem is tétovázott tovább; bejelentette a Koreai félsziget atommentesítését. Sőt, Kim túlbuzgását jellemzi, hogy még déli szomszédaival is lezárta a több évtizedes háborút, holott ezt külön nem is kértem tőle” – írja Alekosz, aki marhanyakpörkölttel szeretné megvendégelni az észak-koreai vezetőt.

Sajnos Alekosznak nem sok ideje van arra, hogy élvezhesse sikerének ízét, a világnak nagy szüksége van a diplomáciai zseni hihetetlen képességeire: “Most, Putyin elnök Úr és az USA közt kell némileg kieszközölnöm a kétoldalú kapcsolatokban azt a pozitív előrelépést, amire vonatkozólag már meg is vannak a konkrét terveim” – árulta el a médiaszemélyiség.

Címlapkép: Facebook

Mai nap hírei

Példátlan vaddisznóirtás indul a sertéspestis miatt

agraragazat.hu5 órája

Ne is álmondjunk utazásról, ha májusig nem kapjuk meg a koronavírus-vakcinát

bitcoinbazis.hu8 órája

Top 12 – Ételek, amelyek gyorsítják az öregedést

napidoktor.hu9 órája

Nagyon elvesztette a Fidesz Ferencvárost

168ora.hu9 órája

Érdekes infó a Windows 10 következő változatáról

itbusiness.hu11 órája

Hajnali havazás

koponyeg.hu13 órája

Hogyan fog a jövőben viselkedni a Nap, és ez milyen hatással lesz a Föld elektromos áramköreire és a műholdakra?

agroinform.hu13 órája

Nyugdíj kisokos 2021 - Nyugdíjemelés, nyugdíjprémium, 13. havi nyugdíj

ado1szazalek.com18 órája