Alec Baldwin ellen gondatlanságból elkövetett emberölés a vád

Startlap - Startlap
Bár a színész megegyezett az elhunyt operatőr családjával, mégis bíróság elé kell állnia a 2021-es halálos ügy miatt, amikor a forgatáson lelőtte Halyna Hutchinst.

Baldwin 2022 októberben peren kívül megegyezett a lelőtt operatőr, Halyna Hutchins családjával – írja a hvg.hu. Akkor mindkét fél egyetértett abban, hogy tragikus baleset történt. A vizsgálatot vezető ügyész arról beszélt, hogy ennek az egyezségnek semmilyen hatása sincs a bűnügyi vizsgálatra.

A film direktora korábban úgy nyilatkozott, hogy Baldwin épp egy fegyverelőrántós rész gyakorolt, a stáb pedig a kameraállásokat ellenőrizte, amikor a baleset történt. Joel Souza rendező szerint Baldwin úgy tudta, nem igazi fegyver van nála.

A Rust Movie Productionst az új-mexikói hatóságok tavaly a kiszabható maximális bírságra, 137 ezer dollárra büntették meg a forgatáson elkövetett „súlyos és szándékos” mulasztások miatt.

A cég viszont váltig állítja: a fegyvert kezelő művészek célszerű képzésben részesültek, illetve a rendezőasszisztenseket utasították arra, hogy biztonsági megbeszéléseket vezessenek az olyan forgatási napok előtt, amikor fegyvert használnak.

Ez is érdekelhet

képcím

Szívszorító tragédiák: lánya temetése napján halt meg az...

képcím

Képeken a hét legfontosabb hírei

képcím

Elhunyt Zámbó Jimmy édesanyja