Alec Baldwin ellen gondatlanságból elkövetett emberölés a vád

Startlap - Startlap
Bár a színész megegyezett az elhunyt operatőr családjával, mégis bíróság elé kell állnia a 2021-es halálos ügy miatt, amikor a forgatáson lelőtte Halyna Hutchinst.

Baldwin 2022 októberben peren kívül megegyezett a lelőtt operatőr, Halyna Hutchins családjával – írja a hvg.hu. Akkor mindkét fél egyetértett abban, hogy tragikus baleset történt. A vizsgálatot vezető ügyész arról beszélt, hogy ennek az egyezségnek semmilyen hatása sincs a bűnügyi vizsgálatra.

A film direktora korábban úgy nyilatkozott, hogy Baldwin épp egy fegyverelőrántós rész gyakorolt, a stáb pedig a kameraállásokat ellenőrizte, amikor a baleset történt. Joel Souza rendező szerint Baldwin úgy tudta, nem igazi fegyver van nála.

A Rust Movie Productionst az új-mexikói hatóságok tavaly a kiszabható maximális bírságra, 137 ezer dollárra büntették meg a forgatáson elkövetett „súlyos és szándékos” mulasztások miatt.

A cég viszont váltig állítja: a fegyvert kezelő művészek célszerű képzésben részesültek, illetve a rendezőasszisztenseket utasították arra, hogy biztonsági megbeszéléseket vezessenek az olyan forgatási napok előtt, amikor fegyvert használnak.

Ez is érdekelhet

képcím

Meghalt Azahriah menedzsere, Ferich Balázs

képcím

Bencsik András pusztító kritikát írt az új Petőfi-filmről

képcím

Elhunyt a vasárnapi ralibalesetben megsérült kislány