Adó-visszatérítés: megjelent az igényléshez szükséges nyilatkozat

Startlap - Startlap
Az adóhivatal honlapján elérhető a dokumentum a gyermeket nevelő magánszemélyek adó-visszatérítéséhez, az iratot benyújtani többféle módon lehet. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/Mónus Márton

Adó-visszatérítés: megjelent az igényléshez szükséges nyilatkozat

Az adóhivatal honlapján elérhető a dokumentum a gyermeket nevelő magánszemélyek adó-visszatérítéséhez, az iratot benyújtani többféle módon lehet. További információkért katt ide.

Rusvai: A koronavírust rá kell ereszteni a lakosságra, hogy kialakuljon a nyájimmunitás

A virológus szigorító intézkedéseket javasol, ugyanakkor úgy véli, fokozatosan mindenkinek meg kellene fertőződnie. Az ország rendkívül rossz járványügyi besorolásáról azt mondja: most a spanyolok, franciák vagy India után “rajtunk van a sor”. Bővebben.

400 magánrepülővel érkeztek a klímacsúcs résztvevői

Hogy aztán megbeszéljék, milyen irtózatos probléma a szén-dioxid-szennyezés, amelynek egyik fő okozója a légiforgalom. Az ENSZ COP26 klímakonferenciája, amelyen a világ országainak vezetői tanácskoznak a globális felmelegedéséről, november elsején kezdődött el Glasgow-ban. Bővebben.

A postások nem tudnak róla, hogy 42 milliárd forinttal emelnék a bérüket

MTI/Mónus Márton

Egy szakértő által brilliánsnak nevezett megoldással az állam egy bélyegmúzeumon keresztül adott 42 milliárd forintot a Magyar Postának, Orbán Viktor állítása szerint azért, mert az EU másként nem engedi, hogy az állam finanszírozza a postai dolgozók fizetésemelését. Az Európai Bizottság szerint ez azért nem egészen igaz, a posta nem válaszol, a szakszervezet számításai alapján pedig nem világos, hol kéne keresni a 42 milliárdos összeget. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Márki-Zay Péter Brüsszelbe utazik

Hódmezővásárhely polgármesterének az Európai Parlament és az Európai Bizottság több vezető tisztviselőjével van találkozója. Nem ez lesz az egyetlen fontos magyar vonatkozású esemény ezekben a napokban a belga fővárosban: az Elk*rtuk helyi premierjét is pont ekkorra szervezi a Fidesz. Részletek.

Koronavírus itthon: egyre több beteget kezelnek a kórházakban

A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikák erre a linkre kattintva találhatók.

Egyetlen koronavírusos látogató miatt az egész Disneylandet bezárták Sanghajban

Yifan Ding/Getty Images

Kevesebb mint egy napon belül 34 ezer embert teszteltek le, és további rendkívüli intézkedéseket rendeltek el, miután a szomszédos Csöcsiang tartományban egy embert, aki egy nappal a parkban járt, koronavírussal diagnosztizáltak. Az esetről ebben a cikkben olvashatsz.

Orosz katonai egységek és harckocsikat szállító vonatok tartanak Ukrajna felé

Műholdas és helyszíni felvételek bizonyítják, hogy az orosz hadsereg megindult Ukrajna felé. Sajtóhírek szerint a haderőmozgás hetek óta tart, és nem támadásról, de nem is hadgyakorlatról van szó. Videó és további részletek itt.

Szeszélyes, csapadékos időjárással indul a hét

Az eddigi békés, szikrázó időszakot több hullámban érkező esőzések váltják, és a napsütés is inkább elbújik a felhők mögé. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

Ez is érdekelhet

képcím

Putyin: Oroszország jövője az Ukrajnában harcoló katonáktól...

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Ukrajna: az OTP háborús szponzor