A visszatartott uniós pénzek közel negyedét már előre kiosztották papíron Orbánék

Startlap - Startlap
Eddig 160 milliárd forintot fizettek ki előre, miközben a pályázatokra még egyetlen fillért sem utalt Brüsszel. Délelőtti hírösszefoglaló.

A visszatartott uniós pénzek közel negyedét már előre kiosztották papíron Orbánék

A helyreállítási alap meg nem érkezett támogatásait a költségvetés finanszírozza elő, így például Mészáros Lőrinc érdekeltsége is milliárdos előleget kapott. A témáról ebben a cikkben írnak.

Megszólalt Jászai Gellért a Vodafone-ról

Nem az állam kereste meg a 4iG-t a Vodafone Magyarország megvásárlásának ötletével, hanem éppen fordítva történt, többek közt erről beszélt a cégcsoport elnök-vezérigazgatója az Indexnek adott interjúban, amelyben elárulta, miért épp ilyen nehéz gazdasági helyzetben köttetett meg az üzlet. Részletek.

Ellentmondásos állítások az ukrán ellentámadásról

Ellentámadást indított Ukrajna: Kijev szerint áttörtek, Moszkva szerint kudarcot vallott a kísérlet; Zelenszkij az oroszoknak: Ha meg akarnak menekülni, eljött az idő, hogy induljanak; börtönökben is toboroz már katonákat Oroszország. Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

A magyarok kétharmada nem akarja fakivágással kezelni az energia-veszélyhelyzetet

JULIAN STRATENSCHULTE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Ez derül ki egy friss, reprezentatív közvéleménykutatásból, amelyet a Greenpeace készíttetett, és amelynek eredményeit ebben a cikkben foglalják össze.

Egy év a várakozási idő az új autókra

Egy évet is várni kell, ha valaki most szeretne új autót vásárolni, készletről elvihető autókat levadászni pedig komoly utánajárást igényel. A szállítási idők terén egyelőre nem látható csökkenő tendencia. Bővebben.

SZFE: az oktatók szerint veszélybe került a működés

A Népszava birtokába jutott levél szerzői mindannyian az Európai Felsőoktatási Térség törvényes és szakszerű működésért felelnek, közös érdekük a nemzetközi akkreditációk megőrzése. Ez került veszélybe most, „többek között a doktori törzstagok és a tudományági megfelelést mutató professzorok kritikusan alacsonnyá vált létszáma miatt” – írják. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Ebben a cikkben akadémikusok tiltakoznak Karsai György SZFE-ről történt megalázó eltávolítása miatt.

Két román városból is új repülőjárat indul Budapestre

Az AirConnect légitársaság mindkét járatán a 68 férőhelyes ATR-72-68Y típusú légcsavaros repülőgép repül. Ha érdekel, melyik két román városról van szó, ide kattints.

Esős idővel kezdődik az idei ősz

Getty Images

A következő két napban szárazabb időre van kilátás, majd csütörtökön és pénteken egy hidegfront alakítja időjárásunkat, többfelé kell esőre, záporra számítani. A részletes előrejelzést itt találod.

 

Címlapkép: KARL-JOSEF HILDENBRAND / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Lengyelország határait fenyegeti Medvegyev

képcím

Szijjártó az ukrán béketervről: "Azt én megvétóztam"

képcím

Elrepült Hszi Csin-ping, véget ért a kínai elnök háromnapos...