A vírustesztek árplafonjának váratlan hatása: a lakosságon nem segít, és az első magáncég máris feladta

Ha azt hitted, jó lesz, hogy hatósági árat vezetnek be a koronavírustesztekre, akkor a jelek szerint tévedtél. A magánszolgáltatók máris megkezdték a tesztek leállítását, és nem csak nekik nem fog tetszeni az új árazás. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-09-18 18:03

Fotó: Lisa Maree Williams/Getty Images

A vírustesztek árplafonjának váratlan hatása: a lakosságon nem segít, és az első magáncég máris feladta

A kormány döntésének értelmében a magánegészségügyi cégek legfeljebb 19500 forintot kérhetnek a koronavírustesztekért. A bejelentést követően nem sokkal jelezték, hogy ebből gondok lesznek, és meg is van az első vállalat, amely a tesztelés felfüggesztéséről tájékoztatott. Ráadásul hiába gondolták sokan, hogy az árcsökkenés segíthet a lakosságon, a jelek szerint nem így leszBővebben.

Hétfőtől jönnek az új szabályok: a bulinak és a vacsorának vége 11-kor, a karantén rövidül, és maszk nélkül nincs kiszolgálás

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy a vírus második hulláma miatt egyebek mellett este 11-kor minden szórakozóhely köteles bezárni, büntetni fogják a maszkviselés elmulasztását, rövidül a külföldről hazatérők számára kötelező karantén, valamint bevezetik a kötelező iskolai hőmérőzést. De hogy fog kinézni mindez a gyakorlatban? A vonatkozó rendelet Magyar Közlöny friss számában jelent meg, számos jelentős apró részlettel. A pontos szabályokat ebben a cikkben ismertetik.

Megjelent a rendelet: így fog működni hétfőtől a kötelező hőmérőzés

Az új Magyar Közlönyben az előzőeken ismertetett témákon túl arra is kitértek, hogyan fog zajlani az október 1-jétől kötelező testhőmérséklet-mérés a tanintézményekben. Részletek itt.

Szabó Zsolt fideszes képviselő nemcsak a kórházban, de még a nyugdíjas klub kellős közepén sem érti a maszkhasználat lényegét

Fotó: MTI/Komka Péter

Még júliusban mondta Szlávik János, hogy “a jól hordott maszk a jó maszk”. Szabó Zsolt fideszes képviselő mintha nem hinne a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető infektológus főorvosának, hiszen a hatvani kórházba például olyan látványosan rosszul felhelyezett maszkban érkezett, amit nyugodtan le is vehetett volna, semmi haszna nem volt. De ennél is durvább, ami a tarnamérai nyugdíjas klubban történt, ahová a 95 éves Marika néni születésnapjára érkezett Szabó. Fotó és további részletek itt.

Az ellenzék elemzőintézete szerint legyőzhető a Fidesz 2022-ben, ha valóban együttműködnek a pártok

Miközben a Fidesz-közeli Nézőpont Intézet az ellenzéki együttműködés hátulütőivel riogat, sőt, az érvényes jogszabályokkal ellentétes állítást is közöltek a témáról, az MSZP és a Párbeszéd által létrehozott Szociális Demokráciáért Intézet Závecz Research-csel közös friss elemzésének konklúziója egész másra mutat. A kutatás szerint kemény munkával, teljes ellenzéki együttműködéssel és közös listával a következő választáson lesöpörhetik a jelenlegi kormánypártot. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Európába is megérkezik a Sally hurrikán, de ide már “csak” viharciklonként

A Sally hurrikán jelentősen megszelídült formában jut el a kontinensre, de ez nem jelenti azt, hogy nem okozhat például néhol 130-150 km/órás szelet. A témáról bővebben itt írnak.

Most két hét alatt lett annyi feladata az egészségügynek a vírussal, mint tavasszal két hónap során, az orvosok viszont sorra szivárognak el a rendszerből

900 forint: ennyit kap egy covidos osztályra vezényelt orvos óránként azért, hogy próbálja menteni a legsúlyosabb állapotba került fertőzöttek életét. Egy év alatt fiatal orvosok százai távoztak az országból, ugyanakkor a kórházak, rendelők a tavaszi terhelés sokszorosát kapják már most. Ebben a cikkben  Álmos Péter, a Magyar Orvosi Kamara egyik alelnöke mesélt az egyre feszítőbb vírushelyzetről az egészségügyi intézmények szemszögéből.

Mentők vittek el több készenléti rendőrt Bíró Ica lakásáról

Csütörtökön Bíró Ica Krisztina körúti lakásában tovább folytatódott a kilakoltatási ügy körüli botrány: Bíró és tiltakozók kisebb csoportja ezúttal kiverte a falat két lakás között, illetve elbarikádozta a bejáratot.A végrehajtó rendőrökkel érkezett, akik közül néhányan végül mentővel távoztak. Arról, hogy mi történt, itt írnak.

Donald Trump vasárnaptól betiltja a TikTokot

Fotó: Zach Gibson – Pool/Getty Images

Vasárnaptól Donald Trump elnök döntése nyomán az amerikai kereskedelmi minisztérium nem engedélyezi a TikTok videómegosztó és a WeChat üzenetküldő szolgáltatás letöltését az USA-ban. A lépés hátteréről és a TikTok európai sorsáról ebben a cikkben olvashatsz.

Mai nap hírei

Karácsony: szerdán visszavonjuk a budapesti maszkszabályokat

szeretlekmagyarorszag.hu3 órája

A magyar kormány megtámadta az Európai Unió Bíróságán a Mobilitási Csomagot

demokrata.hu5 órája

Átnéztük a pécsi Elios-ügy aktáját: Páva Zsolt fideszes polgármester volt a projekt szekértolója

atlatszo.hu6 órája

A fideszes csicskák a tűzzel játszanak, úgy tűnik: tesznek a vírusra

dombovar-bonyhad.ezalenyeg.hu6 órája

Megérte várni - Végre teljesülhet Zalatnay Sarolta legmerészebb álma

femcafe.hu7 órája

COVID-19 és az 5G – összeesküvés-elméletek a közösségi médiában

gsmring.hu7 órája

7 dolog, amit megtehetünk tüdőnk egészségéért

szimpatika.hu7 órája

8 film, amit kevés pénzből forgattak le, mégis hatalmas sikert arattak - Pedig senki sem hitt bennük

joy.hu11 órája