A világ legjobbja lett a magyar cukrász

Startlap - Startlap
Rendkívüli munka van a győzelem mögött.

Cake Masters Awards – ez az torták Oscar-díja, amit idén is 18 kategóriában osztottak.  A Royal Icing (glazúr) kategóriát a cserszegtomaji Vargáné Orbán Anikó nyerte cukormázas díszitéssel.

Ezzel a technikával hatalmas tortákat készít, ahogyan tavaly is megtette egy budapesti élelmiszeripari szakkiállítás szervezőjének felkérésére. Bár ezek a torták nem ehetők, mégis rendkívül látványosak részletgazdagságuk miatt.

A képen látható kastélytorta egyébként 45 kiló, és 120 centiméter magas. 12 kilogramm cukrot, és több mint 70 tojás fehérjét használta el hozzá.

Forrás: Index és Zaol
Fotó: Picasa

Ez is érdekelhet

képcím

Hol előnyösebb a kutyáknak? Kint a kertben vagy bent a lakásban?

képcím

Hegedűs D. Géza: "A sorsban nem hiszek, de a munkában igen"

képcím

Üzemanyagárak: megoldás helyett gumicsontot kaptunk Nagy...