A város, ahol elérték a nyájimmunitást, de újra pusztít a vírus

Startlap - Startlap
Pedig nyáron már stabilan alacsonyan volt az új fertőzöttek, az áldozatok és a kórházban ápoltak száma is. Esti hírösszefoglaló.

A brazil város elérte a nyájimmunitást, fél évvel később azonban pusztító erővel jelent meg újra a járvány

Mindenki abban a hitben élt, hogy brazíliai a Manaust elsőként érte a nyájimmunitás, így a várost sok járványügyi szakember szerencsésnek tartotta. Azonban ez mondható el a legkevésbé a kétmillió lakosú településről. Bővebben

Nyitnak az éttermek, bárok Olaszországban

Fotó: Getty Images

Február elsejétől Olaszország egész területén feloldják a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt szigorú korlátozásokat, ami többek között azt jelenti, hogy újraindul a vendéglátás és újranyitnak a múzeumok, például a novembertől lezárt Vatikáni Múzeum és a Colosseum is. Részletek

Hétfőn indul az otthonfelújítási kölcsön

Február 1-jétől indul az államilag támogatott, alacsony kamatozású otthonfelújítási kölcsön – mondta Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebookon. Már korábban is többször beszélt róla, de azért itt ismételten érdemes feleleveníteni, különösen azoknak, akik élni szeretnének a lehetőséggel.

Koltai Lajos elmagyarázta miért fog tanítani az SZFE-n

A világhírű magyar operatőrről a napokban derült ki, hogy tanítani fog a tüntetések, tiltakozások és lemondások közepette modellváltáson átesett Színház és Filmművészeti Egyetemen. Bár a szakmából ezt sokan furcsállották, ő még is belevág. A Mandiner.hu-nak adott interjúban el is mondta, hogy miért. Nyilatkozatának érdemei részei itt érhetőek el

Putyin régi dzsúdós társa bevállalta: azt állítja, övé a titkos palota

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus egy két hete közzétett videóban mutatta be a nyilvánosság számára az óriási tengerparti birtokon fekvő 17 ezer négyzetméteres palotát, melyről az állította, hogy Vlagyimir Putyiné, különböző fedőcégeken keresztül. Most azonban nagy hirtelen jelentkezett egy orosz milliárdos, aki nem győzte elismerni, hogy tulajdonképpen mindez az övé.  Hogy miként is jutott hozzá, az innen azonnal ki fog derülni. 

Hatalmas cirkuszt tervez a kormány a Nyugati mellé

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Liget-projekt részeként megépülő Magyar Cirkuszművészeti Központ építését a Nyugati pályaudvar melletti egykori vasúti területen egy friss kormányrendelet. További infók ebből a cikkből érhetőek el. 

Egy magyar cég építheti ki Indonézia elektronikus útdíjhálózatát

Magyar vállalat nyerte el a Föld negyedik legnépesebb országa, Indonézia egészére kiterjedő elektronikus útdíjhálózat kiépítését. A hírt Szijjártó Péter külügyminiszter osztotta meg közösségi oldalán. Bővebben.

Náci relikviákat találtak egy Bécsben élő magyarnál

A bécsi alkotmányvédelmi és terrorellenes hivatal fegyvereket és náci relikviákat kobozott el egy az osztrák fővárosban élő, 46 éves magyar férfitól egy házkutatás során – számolt be az APA osztrák hírügynökség szombaton. Részletek.

Éjjelente árufeltöltőként dolgozik az amerikai iskolaigazgató

Másodállásban, éjszakai műszakokban árufeltöltőként dolgozik egy észak-charlestoni középiskola igazgatója. Minden pénzt, amit a hipermarketben keres, mások részére teszi félre. A nem mindennapi sztori itt fog kiteljesedni. 

Ha ma valaki úgy érezte, itt a tavasz, akkor meg kell nyugtatnunk: még hóesés is lesz a napokban

Fotó: Getty Images

Ónos eső és havazás is szerepel az előttünk álló két nap időjárási palettáján, egy mediterrán ciklonnak köszönhetően. Egyetlen kattintás után ki is derül, merrefelé is kell számítanunk szállingózásra.

Ez is érdekelhet

képcím

Szlovák elnökválasztás: Pellegrini nyert, Szijjártó rögtön...

képcím

Hivatalos végeredmény: 87,28 százalékkal győzött Vlagyimir...

képcím

Putyin nyert és már az ukrajnai békekötésről gondolkodik