A szekszárdi gyerekgyilkos nevelője: 'Nem az a kérdés, hogy megcsinálják, hanem hogy mikor fogják megcsinálni'

Startlap - Startlap
A hatéves unokahúga brutális meggyilkolásával gyanúsított fiú 12 féle gyógyszert szedett a javítóintézetben, de súlyos mentális állapota ellenére simán visszaengedték a társadalomba. Az intézet egykori felügyelője szerint elkerülhető lett volna a tragédia.

Az RTL Klub Híradójának nyilatkozott a brutális szekszárdi gyermekgyilkossággal gyanúsított 19 éves fiú egyik volt javítóintézeti nevelője. Véleménye szerint a tragédia elkerülhető lett volna, és habár a fiatal egy hároméves gyermek szellmi szintjén áll, tudatában volt annak, mit tesz.

A gyanú szerint a 19 éves fiú hatéves unokahúgát ölte meg: a gyermekre lemeztelenítve találtak rá, miután feltehetően egy vascsővel verték szét koponyáját. A rokonok őrjöngve fogadták a bíróság előtt a gyanúsítottat, aki papucsban, unott arccal érkezett a tárgyalásra, hogy letartóztatásáról döntsenek. A fiút elmeorvos fogja vizsgálni, hogy kiderítsék, beszámítható volt-e, amikor meggyilkolta a kislányt. 

Nem az a kérdés, hogy megcsinálják, hanem hogy mikor fogják megcsinálni

– fogalmazott a felügyelő, aki szerint borítékolható a tragédia, ha kiengednek egy ilyen fiút egy intézetből. A gyanúsított két hónapig volt a nevelő gondjaira bízva a Debreceni Javítóintézet nagykanizsai telepén, ahová a 2016-ban a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetből irányították. Miután letöltötte a szekszárdi bíróság által megítélt egy év hat hónapot, szabadon engedték.

Beilleszkedni nem tudott, nagyon zárkózott növendék volt, a többiek nem fogadták be őt, teljes kirekesztettségben élt a csoportban. Mentális problémákkal küzdött, a javítóintézetbe is úgy került be, hogy 12 féle gyógyszert szedett. Gyakorlatilag egy hétig azt sem tudta, hogy Nagykanizsán van.

Ennek ellenére a felügyelő szerint tudta, mit csinált: egy hároméves gyerek szellemi szintjén áll, de beszámítható.

 

 

 

Képes kapcsolódó
Balra igazított
Posztok:
Hír-szem # Az anyja emelte ki a vízből a megölt szekszárdi kislányt
Kiemelt Hírek # ‘Sejtettük, hogy egyszer gyilkolni fog’ – unokatestvére végezhette ki a 6 éves szekszárdi kislányt
Kiemelt Hírek # Nem ítélhetnék életfogytiglanra a hatéves szekszárdi kislány gyilkosát
TörlésSzerkesztés

Ez is érdekelhet

képcím

Súlyos csapást mérne a kormány a külföldi élelmiszerláncokra

képcím

Kiderült, mekkora az esélyed három Pfizer után arra, hogy...

képcím

"Ön engem pedofilnak tart?” - kérdezte a CNN meleg riportere...