A rádióadásokból kiderül, hogyan történhetett a Hableány tragédiája

Startlap - Startlap
Agyonlőttek egy férfit a rendőrök Abdán. Újabb drámai részletek a magyar család horvátországi balesetéről: különböző szerek hatása alatt vezetett a vétkes BMW-s. A budapesti Jézus Szíve-templomban AutoMáté segítségével már bankkártyával is adakozhatsz. Hírösszefoglaló.

A rádióadásokból egyre világosabb, hogyan történhetett a Hableány végzetes balesete

A Magyar Nemzet értesülései szerint a Viking Sigyn szállodahajó navigációs eszközei és a kormányállás hangfelvételei egyre pontosabb képet adnak arról, miként következhetett be a májusi dunai hajóbaleset. Erősödik a gyanú, a Viking Sigyn kapitánya sokkot kaphatott, amikor rájött, hogy mi történik. A részletekért ide kattints.

Agyonlőttek egy férfit a rendőrök Abdán

Vasárnap este a rendőrök lelőttek egy férfit Abdán, akihez a mentőszolgálat riasztotta őket, hogy segítsenek kórházba szállítani. A beteg olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit a következő cikkből ismerheted meg.

Újabb drámai részletek a magyar család horvátországi balesetéről: különböző szerek hatása alatt vezetett a vétkes BMW-s

A csütörtökön délután a horvát autópálya egyik fizetőkapujánál egy magyar család autójába belerohanó BMW sofőrje többféle szer hatása alatt állt a baleset pillanataiban – állapították meg a bűnügyi nyomozás során. A férfi szülei szűkszavúan nyilatkoztak, valamint a balesetben megsérült édesapát és fiát kezelő orvos is megszólalt, és elmondta, milyen állapotban vannak a betegek. Erről bővebben itt olvashatsz

Közben arra is fény derült, hogy a balesetet szenvedett család kölcsönautóval utazott, amelynek megrendült tulajdonosa is nyilatkozott. A szavait erre a linkre kattintva nézheted meg.

A budapesti Jézus Szíve-templomban AutoMáté segítségével már bankkártyával is adakozhatsz

A Jézus Szíve templom homlokzata és tornyai a VIII. kerület, Mária utca 25-ben. (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

A vámszedőből apostollá lett Lévi-Máté után AutoMáténak keresztelte el a templomigazgató Horváth Árpád jezsuita szerzetes a pesti Jézus Szíve-templomban üzembe helyezett, érintős bankkártyával használható perselyterminált. Ebben a cikkben a szerzetes elmagyarázza, miért döntöttek az automata felszerelése mellett, valamint egy videót is megnézhetsz AutoMátéról.

Bűz az van a horvát szennyvíziszapot feldolgozó fehérvári bányánál, de úgy tűnik, lassan meg kéne már szokni

A helyi lakosok szerint a szaghatás valahol a kibírhatatlan és a kellemetlen között mozog a székesfehérvári Gombócleső-hegyi agyagbánya környékén, ami akkor került az érdeklődés középpontjába, amikor kiderült: fél Horvátország szennyvíziszapja itt végezi be a sorsát. Azonban a szagos botrány miatt tartott rendkívüli közgyűlésen érdekes megállapításokra jutottak.

Egyrészt az iszap elhelyezésével foglalkozó Fehérvári Téglaipari Kft. nélkül büdösebb lenne a város, mint most. A helyi vízmű, a Fejérvíz Zrt. számára pedig létkérdés az iszaptározó. A Téglaipari Kft. ráadásul a szennyvíziszap újrahasznosításának rendkívül jó módszerét fejlesztette ki. És a kérdőre vont cég környezetvédelmi jogásza könnyedén hárította a jogi aggályokat. Minderről részletesen a kattintás után olvashatsz, ahol azt is megtudhatod, miért pont ez a kis székesfehérvári vállalat lett az, aki kilépett a nemzetközi piacra, és megkapta a horvátok hulladékát.

Akár milliós összegű sérelemdíjat is kaphat Nagy Blanka

Fotó: YouTube/ 444.hu

Miután a Lokál és az Origo is jogerősen elbukta a sajtópert Nagy Blanka ellen, és a diáklány ügyvédje szerint a Ripost is hasonló sorsra jut majd, következő lépésként sérelemdíjért fogják perelni a lapokat. Az összeg akár milliós nagyságrendű is lehet. A jogi procedúra jelenlegi állásáról, valamint a folytatásról a jogi képviselő beszámolóját ebből a cikkből ismerheted meg.

Rászorulóknak segíthetnek használt tanszereikkel a diákok

Idén harmadjára kezd tanszergyűjtésbe a Re-Formáló Egyesület, akik a gyűjtőpontjaikra várják a jó állapotú, de megunt iskolatáskákat, tolltartókat, tornazsákokat és megmaradt taneszközöket. Te is segítenél? Az akció részleteiről, valamint a korábbi évek szép eredményeiről az alábbi cikkben olvashatsz.

Hamarosan újra itt a strandidő

Kicsit jobban fognak járni azok, akik mostanában nyaralnának, mint azok, akik a múlt héten célozták meg a vízpartokat, ugyanis vége a hűvösnek: hétfőtől országszerte egyre szárazabb levegő áramlik térségünkbe. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Riasztást adott ki a Magyar Posta

képcím

444.hu: Völner rokonának és Rogán kabinetfőnökének is...

képcím

Orbán Viktor disznót vágott: "Errefelé még nem öltem disznót"