Kiemelt Hírek 2018. július 20.

A pénzügyminiszter szerint a cafeteriát az szja-kedvezmények kibővítése válthatja fel

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 20.
Varga Mihály viszont kizártnak tartja, hogy a kormány áfacsökkentést tervezne.

Varga Mihály a Világgazdaságnak beszélt arról, hogy véget ért a nyugodt időszak, amely 305-315 forint között tartotta a forint árfolyamát. A pénzügyminiszter szerint a forint új egyensúlyi állapotot keres rövidesen, mivel a Fed és az EKB szigorúbb politikájának következtében érzékenyebb időszak következik az árfolyam szempontjából, erre pedig reagálnia kell a forintnak – írja a hvg.hu.

Amikor a jövő évi költségvetés javaslatát készítették, az euró árfolyama magasabb volt, mint a most elfogadandó törvényben szereplő 311,4 forintos szint, sőt azóta volt már 330 forintnál is több egy euró. Varga Mihály viszont elmondta, hogy kizárólag a forint árfolyamának változása miatt nem szabják át a költségvetést.

Varga Mihány arról is beszélt, hogy a cafeteria helyett a személyi jövedelemadó kedvezményeinek kibővítése lehet a megoldás, azt azonban kizárta, hogy általános áfacsökkentést tervez a kormány, de az alapvető élelmiszereken kívül néhány szolgáltatás növekedését segíthetik a forgalmi adó csökkentésével. Ilyen terület lehet az informatikai iparág vagy az idegenforgalom és vendéglátás is.

Keresés az oldalon