A parlament előtt tüntetnek az otthonápolásért járó méltó juttatásért

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-27 10:00

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Szerda reggel tüntetés kezdődött a parlament előtt azért, hogy az otthonápolásért méltó juttatás járjon – írja a 24.hu. A lap szerint 9 óra körül kevés demonstráló jelent meg, mert a legtöbbjük nem tudott elmozdulni otthonról, ápolnia kell a hozzátartozóját.

A demonstrálók azt szeretnék elérni, hogy legyen 50 ezer forintos emelés, ami ugyan még mindig nem elég, de legalább a rezsit ki lehet belőle fizetni.

Csordás Anett, a Lépjünk, hogy Léphessünk Egyesület vezetője felszólította a képviselőket, hogy terjesszék ezt a parlament elé. Kiemelte: jövőre munkáltatói jogviszonyt kérnek az otthoni ápolásnak.

Varjú László, az Országgyűlés költségvetési bizottsága elnöke is megjelent a tüntetésen, és azt mondta, szerinte van lehetőség a cselekvésre, éppen a költségvetés vitája miatt. A DK-s politikus elmondta azt is, hogy a bizottság nevében előterjesztik az ápolási díj emelését, és hogy munkaviszony legyen az otthonápolás.

Az ápolási díj a súlyosan fogyatékos, tartósan beteg hozzátartozót ápoló személy számára biztosítható, jövedelemtől független pénzbeli ellátás, amelynek célja azok segítése, akik hozzátartozójuk ápolása miatt kereső tevékenységet nem tudnak folytatni. Az ápolási díj havi bruttó összege 2018-ban 32 600 Ft, nettó összege 29 340 Ft. A kiemelt ápolási díj havi bruttó összege 58 680 Ft, nettó összege pedig 52 812 Ft.

Mai nap hírei

Magyarázkodnak a TV2 műsorának szereplői: Szabó Ádám tényleg beleszeretett egyik kollégájába?

joy.hu6 órája

A gólyák előtt tiszteleg a Kis-Balaton fővárosa

balaton.hu6 órája

Mi is az a munka, amit Koncz folytatni akarna? Mutatjuk!

tiszaujvaros.ezalenyeg.hu7 órája

Medvedev mérgében eltörte az ütőjét a Fucsovics elleni meccsen

eurosport.hosszabbitas.hu14 órája

Dúró Dórának üzentek a könyvkiadók, mert bedarálta a kisebbségeknek szóló mesekönyvet

168ora.hu16 órája

Még a pap is zavarba jött, olyan ruhában ment a nő a fia esküvőjére

femcafe.hu16 órája

Több memóriával és tárhellyel jön az újragondolt Redmi 9A

gsmring.hu18 órája

Újabb lehűlés közelít még több esővel

agroinform.hu20 órája