A nap képét a rendőrségnek köszönhetjük: rémült őzgida vezetőszíjon

Startlap - Startlap
Megrémült őzgida okozott némi torlódást a 4-es számú főúton.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság járőrei 2019. február 7-én késő délelőtt Szolnok irányából Törökszentmiklós irányába haladtak a 4-es számú főúton. Szajol külterületén a forgalom torlódni kezdett, a gépkocsik szinte lépésben közlekedtek – kezdi beszámolóját egy nem mindennapi esetről a police.hu.
 
A járőrök a szolgálati gépkocsival előre haladtak, hogy feltérképezzék, mi okozza a torlódást. Egy megrémült őzgida szaladgált a kétsávos úton, a szalagkorlát és háló miatt nem tudta elhagyni az utat.  

Verbai Gergő rendőr főtörzsőrmester kiszállt a szolgálati járműből, hogy megpróbálja a rémült jószágot jó irányba terelni, míg társa, Pogány Máté rendőr főtörzsőrmester a gépkocsival kísérte.

Február elsején az M1-es autópálya zsámbéki pihenőhely mellett is összehozta az élet a rendőröket egy őzzel. Akkor a budapesti egyenruhások így oldották meg a helyzetet.

 
Végül sikerült a náluk lévő vezetőszíjat a nyakába tenniük, majd a kis gidát a szolgálati gépkocsival a biztonságot jelentő, erdős területre vitték, ahol szabadon engedték.  

Ez is érdekelhet

képcím

Kidőlt fák, leszakadt felsővezetékek, apokaliptikus porvihar:...

képcím

Teljesen elbonthatja a népligeti felüljárót a főváros?

képcím

Szél Bernadett: Merkely Bélának nincsenek meg azok a kórházi...