A MOK elárulta, hány oltott van a lélegeztetőgépeken

Startlap - Startlap
A Magyar Orvosi Kamara részletes tájékoztatót adott arról, mennyire hatékonyak valójában a vakcinák a súlyos megbetegedések ellen. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Vasvári Tamás

A MOK elárulta, hány oltott van a lélegeztetőgépeken

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) részletes tájékoztatót adott arról, mennyire hatékonyak valójában a vakcinák a súlyos megbetegedések ellen. Íme az adatsor.

Simon András elhagyja az ATV-t Márki-Zay Péter stábjáért

A Csatt és A nap híre című műsorok közismert arca, aki a kilencvenes években a Magyar Televíziónál kezdte pályáját, már az ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitában is aktív szereplő volt. Bővebben.

Kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál kaphatnak oltást a gyermekek

Megkezdte az 5-11 évesek vakcinációjának előkészítését az oltási munkacsoport, az oltóanyagok hamarosan érkeznek, a szülők előtt pedig napokon belül megnyílik az online időpontfoglalás lehetősége. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Vígszínház: belső vizsgálat indult Wunderlich József ellen, átmenetileg elvették a szerepeit

A teátrum színművészének vádjait ismét cáfolták, ezúttal már nemcsak Rudolf Péter igazgató, hanem a Szakszervezet és az Üzemi Tanács is. Ugyan Wunderlich mindkét írása miatt bocsánatot kért, az ügy nem maradt következmények nélkül. Bővebben.

Információs táblákkal veszik fel a harcot az öngyilkosságokkal a pécsi tévétoronyban

MTVABizományosi Faludi Imre

A helyi egyetemisták akciójára hatalmas szükség van, jelenleg a kilátó alatti étterem személyzete igyekszik közbelépni az öngyilkosságok esetén egy saját maguk által kidolgozott módszerrel. És ebből is látszik, hogy gyakran egészen apró dolgok is segítenek elkerülni egy ilyen tragédiát. A pécsi tévétorony életének árnyoldaláról, illetve az éttermi dolgozók és a diákok küzdelmeiről erre a linkre kattintva olvashatsz.

Ha te, vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot! 

Játszósarkok várják a gyerekeket több hazai autóbusz-állomáson

A Népligetnél már birtokba vehették a kicsik a létesítményt, és napokon belül vidéki városokban is megtörténnek az átadások. Sőt, a Mikulás is érkezik, ajándékokkal megrakva. A Volánbusz a projekt sikere esetén további játszósarkok létesítését tervezi. Részletek.

Különleges sajtótájékoztatót tartott a BRFK: korcsolyázás közben mondták el, mire figyeljünk az ünnepi időszakban

Mialatt a rendőrök Városligeti Műjégpályán együtt koriztak a gyerekekkel, létfontosságú tanácsokat adtak arról, hogyan lehetünk biztonságban a téli sportolás, karácsonyi rendezvények látogatása, a közlekedés és a vásárlás idején. Fotók és további részletek itt.

Világbajnok lett egy magyar fagyi a fagylaltok nagy világversenyén

Fazekas Ádámkreációja egyenesen lenyűgözte a zsűrit – közölték a szervezők – így a magyar cukrászé lett az aranyérem. És elég komoly mezőnyről volt szó, ugyanis négy éven át keresték a bolognai megmérettetés méltó jelöltjeit, majd mintegy 3500 ember közül válogatták ki azokat, akik végül összemérhették fagylaltügyi tudásukat. Bővebben.

Még mindig 50 centi víz hiányzik a Velencei-tóból

Továbbra is aktívan zajlanak a kísérletek a tó vizének visszapótlására, az utolsó akcióval, a Zámolyi-víztározó teljes leürítésével a múlt héten végeztek, szerda óta pedig ismét megnyílt a Pátkai-víztározó zsilipje. A vízállás ennek ellenére aggasztó, a vízminőségről ugyanakkor érkezett egy apróbb jó hír. További információkért katt ide.

Van zsákomban minden jó: hóesést már szinte biztosan hoz a Mikulás

Noam GalaiGetty Images

És persze virgács is mindenkinek jár. De az időjárásra visszatérve: mediterrán ciklon érkezik, csapadékkal, hétfő reggelre elfehéredhet az ország egy része. A következő napok előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Gyula, a Volánbusz sofőrje mentette meg Lukréciát, a kismacskát

képcím

Újabb haláleset a Mammutban: egy 36 éves férfi zuhant a mélybe

képcím

Felkavaró részletek derültek ki a hároméves pécsi kisfiú...