Kiemelt Hírek 2020. november 30.

A magyar tüdőspecialista elmondta, milyen sorrendben támad a tünetekkel a koronavírus

Startlap Kiemelt Hírek 2020. november 30.
Ugyan lefolyását tekintve egy egyénenként erősen eltérő betegségről van szó, a tünetek sorrendje a mostanra összegyűlt tapasztalatok alapján jellemző mintázatot mutat. Esti hírösszefoglaló.

A magyar tüdőspecialista elmondta, milyen sorrendben támad a tünetekkel a koronavírus

Dr. Kovács László szerint az új koronavírus-járvány jelenleg agresszívabb, mint tavasszal volt. Ugyan lefolyását tekintve egy egyénenként erősen eltérő betegségről van szó, a tünetek sorrendje a mostanra összegyűlt tapasztalatok alapján jellemző mintázatot mutat. Ha érdekel a téma, akkor katt ide.

A közmédia vezető híre szerint Gyurcsány Ferenc megtámadta Istent

A Habony Árpádhoz köthető “nemzetközi hírügynökségtől” átigazolt főszerkesztő égisze alatt tovább radikalizálódó hirado.hu oldalon a KDNP-s Rétvári Bence közreműködésével sikerült egy 2013-as hírből parádés cikket gyártani. Bővebben.

Miskolcnál tíz centi hó esett

Az ország északi, északkeleti részén már felfedte magát a tél legszebb arca, a ropogós, vastag hótakaró igazi karácsonyi hangulatot teremtett. Fotó és további részletek ebben a cikkben.

Járvány ide vagy oda, a fizetések emelkednek: mutatjuk, mennyit keresett idén egy átlagos magyar

A Központi Statisztikai Hivatal kiadta az idei év fizetési statisztikáiról szóló részletes tájékoztatóját. Sokak nagy meglepetésére a bérek emelkedése tartja a vírusjárvány előtti erős dinamikát. Pontos számok és további információk itt olvashatók.

“Ha már úgyis folyton beszélnek” kommentárral jelezte a közmédia, hogy Biden kommunikációs stábja csak nőkből fog állni

Fotó: Lou Rocco/Walt Disney Television via Getty Images

Ismét a hirado.hu egyik remekművéről van szó. Elvileg az adóforintjainkból a “minőségi közszolgálati média-, és hírügynökségi szolgáltatás nyújtásáért” dolgoznak, kár, hogy kicsit egyéni megjegyzésekkel igyekeznek feldobni a külpolitikát. Íme.

Este 8 után nagyobb társaságnak vacsorát szervezett az egyik belvárosi luxusétterem, aztán szétverték a berendezést

A tavasz óta zárva tartó, két Michelin-csillaggal jutalmazott Onyx egy különös, ingyenes vacsorát rendezett, amelyet forgatásnak álcázva gyakorlatilag kijátszották az érvényes járványügyi rendelkezéseket. Mi történt? Innen kiderül.

Karácsony Gergely: Ha kell, a saját testemmel fogom megvédeni a Városligetet

A budapesti főpolgármester legfrissebb interjújában arról számolt be, hogy az új Nemzeti Galéria épületére “jogsértő módon” adtak építési engedélyt. Minderől bővebben itt írnak.

A Fidesz egyik kedvenc közvélemény-kutatója szerint Orbán Viktor még sosem volt ilyen népszerű

A Nézőpont Intézet november végi, ezer főt kikérdező telefonos kutatásában a miniszterelnök soha nem látott támogatottságot kapott. A felmérés eredményeit ebben a cikkben ismertetik.

Hol vásárol a magyar? Ezek voltak idén a legnépszerűbb hazai boltláncok

A diszkontláncok versenye után az itthoni érdekeltségű, a külföldi konkurenciához képest sokkal több üzlettel, általában kisebb alapterületű boltok ezreiből álló hálózatokat fenntartó magyar láncok népszerűségét is mérlegre tették. Ebből a cikkből megtudhatod, hova járunk a legtöbbet, ha élelmiszerre van szükség.

Az uniós biztos szerint “nagyon fontos” lenne, hogy az Európai Gyógyszerügynökség megvizsgálja a Szputnyik V-t

Fotó: Pedro Vilela/Getty Images

Erik Mamer, az Európai Bizottság vezető szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján Magyarország és az orosz vakcina volt a téma. Mamer aggodalmas nyilatkozatában óvatosságra intett. Részletek itt.

Keresés az oldalon