A magyar kormány leleplezte George Clooney-t: ő is Soros György embere

Startlap - Startlap
A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjétől merész, és egyben zseniális magyarázat érkezett a rejtélyre, hogy vajon miért kritizálta egy interjúban elejtett félmondatban Orbán Viktor működését az amerikai színész. Esti hírösszefoglaló.

A magyar kormány leleplezte George Clooney-t: ő is Soros György embere

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője részéről merész, és egyben zseniális magyarázat érkezett a rejtélyre, hogy vajon miért kritizálta egy interjúban elejtett félmondatban Orbán Viktor működését az amerikai színész. A szó szoros értelmében fantasztikus hivatalos reakciót itt ismertetik.

Orbán Viktor bejelentette: visszatér az idősek vásárlási sávja

A kormányfő Facebook-videóban jelentette be, hogy módosított feltételekkel visszatér a vásárlási sáv a 65 éven felüliek számára. Mit jelent ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

24.hu: Távozik az Index vezérigazgató-főszerkesztője

A 24.hu és a hvg.hu értesülései szerint Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztőn túl Sztankóczy András vezérigazgató-helyettes is búcsúzik a portáltól. A hvg.hu a személyi változások kapcsán egy belső konfliktusról írt. Az ügyről közleményt adtak ki, és Sztankóczy András szűkszavúan kommentálta a történteket. Részletek itt.

Jövőre már havi 8 ezer forintba fog kerülni, ha nincs egészségbiztosításod

Fotó: Mark H Milstein/Bloomberg via Getty Images

A biztosított a társadalombiztosítás keretében valamennyi ellátásra jogosultságot szerezhet, viszont aki nem rendelkezik biztosítással, és egyéb jogcímen sincs jogosultsága, annak egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie. Ennek összege idén is emelkedik – jelezte az adóhatóság, és arra vonatkozóan is közöltek egy fontos szabályt, hogy mi történik, ha valaki a járulékot mégsem fizeti meg. További információkért kattints ide.

Szijjártó Péter visszatért a Parlamentbe megvédeni az orosz vakcinát, de aztán őt is meg kellett védeni

Az ellenzék örömét fejezte ki, hogy Szijjártó Péter felépült a koronavírusból, ezenkívül azonban sok jó dolog nem hangzott el a külügyminiszter napirend előtti felszólalása után.Szijjártó szerint alaptalan rémhírek terjednek a vakcinákról, a kormány nem lobbizik, az ellenzéki politikusok politikai kísérletet emlegetnek. De volt szó még egy csomó más fontos dologról, szokásos harci hangulatban. Kíváncsi vagy, mi hangzott el? Akkor itt folytasd az olvasást.

Illegális árusokat buktatott le a Nébih, durván átverték a vásárlókat

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy hónapon át ellenőrizte a piacokat, vásárokat, hogy felderítsék és felszámolják az illegális szőlő- és gyümölcsszaporítóanyag-kereskedelmet. A szakemberek milliós nagyságrendben bírságoltak, és ugyan az árusok döntő részénél nem találtak problémát, de a többi esetben kirívó szabálytalanságokba futottak bele. A Nébih vizsgálatának eredményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Horváth Lili szerelmesfilmje a következő magyar Oscar-nevezés

A Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága tagjainak határozata értelmében a 93. Oscar-mezőnyben a Felkészülés meghatározatlan idejű együttlétre című film képviseli Magyarországot. A jelölésről és Horváth Lili filmjéről, amelyet a kritikusok és a közönség egyaránt szeretett, itt tudhatsz meg mindent.

Sok településen romlott a levegő minősége, Budapesten a helyzet csak romlani fog a héten

Több mint egy tucat településen megint emelkedett a légszennyezettség mértéke, köszönhetően a magas szállópor-tartalomnak. Nem árt megjegyezni, hogy egy friss kutatás szerint nálunk az új koronavírus okozta elhalálozások közül minden negyedik mögött a légszennyezés áll. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Minden évben mintegy 50 magyar nő családon belüli erőszakba hal bele

Ezeknek a nőknek a többségével aktuális vagy korábbi partnere végez, és a gyilkosságok első jelei rendszerint széles körben elfogadott, erőszakformák. A NANE Egyesület szerdán kampányt indít a családon belüli erőszakról. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe. 

Vigyázat: Azonnal jelszót kell változtatnod, ha a tiéd is szerepel ezen a listán

Fotó: Jens Büttner/dpa-Zentralbild/ZB (Photo by Jens Büttner/picture alliance via Getty Images

A NordVPN jelszókezelője, a NordPass  közzétette a 2020-as év legrosszabb jelszavainak sorát, amelyek feltöréséhez egy kiberbűnözőknek akár egyetlen másodperc is sok. Íme a lista.

Ez is érdekelhet

képcím

Vera Jourová: Képtelen vagyok előre látni, Orbán Viktor minek...

képcím

Felszólították a magyar parlamentet: utasítsa el a...

képcím

Újabb két magyar túsz szabadult a Hamász fogságából,...