Kiemelt Hírek 2020. április 15.

Egy civil szervezet a legmagasabb állami kitüntetést kérné Müller Cecíliának

Szloboda Csaba Kiemelt Hírek 2020. április 15.
Egy civil szervezet kéri erre a kormányt. Esti hírösszefoglaló.

A legmagasabb állami elismerést kérnék a tisztifőorvosnak

A Honfoglalás 2000 Egyesület közleményben mond köszönetet Müller Cecíliának “a járvány kezdete óta végzett szakszerű, megnyugtató orvosi, emberi tevékenysége kapcsán”. Ebben a kormányt külön kérik, hogy a tisztifőorvos a létező legnagyobb hazai kitüntetést kapja majd meg. Minderről itt olvashatsz többet. 

Elhunyt Fekete György

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Életének 88. évében meghalt Fekete György a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnöke – tudatta az MMA szerdán az MTI-vel. További részletek ebből a cikkből érhetőek el. 

Veiszer Alinda az ATV-hez igazolt

Április 20-tól látható a csatornán, és nem valaki helyett érkezik, hanem vele egészül ki a csapat. A Pátrai Rádión az adása folytatódik, a Belvárosi Színházban rendezett beszélgetései viszont a járvány miatt elmaradnak. Hogy melyik műsorban lesz látható az ATV-n, az idekattintva fog kiderülni.

Koronavírusos az egyik dabasi idősotthon lakója

A dabasi Zárdakert Idősek Otthonában pozitív lett az egyik lakó koronavírus-tesztje – írja az atv.hu, és az intézményvezető megerősítette a lap értesüléseit. Kocsis Edina nyilatkozata itt érhető el. 

Nem egészen legális, de rendőrök és kórházi dolgozók is viselik az ingyen gyártott arcpajzsokat

A “3d nyomtatással a koronavírus ellen” nevű Facebook-csoportban gyülekező civilek találtak hazai alapanyaggyártót, illetve olyan gyártót is, aki egyetlen gépen képes napi 4-5000 példány előállítására, sőt olyant is, aki potenciálisan 30 ezer darabot produkálna gépenként és naponta. A hihetetlen történet, mely az igazi összefogásról szól, errefelé fog kiteljesedni. 

Szijjártó: több, mint 10 millió maszk érkezett Magyarországra

MTI/EPA/Igor Kovalenko

Huszonnégy óra alatt 10 millió 700 ezer maszk érkezett Magyarországra – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán. Az elképesztő szállítmányról és a kialakított légihídról itt tudhatsz meg még többet. 

Gálvölgyi János és Hernádi Judit dalban kéri a nyugdíjasokat, hogy maradjanak otthon

A népszerű színész a barátait hívta segítségül, hogy üzenjen a veszélyeztetett korosztálynak a koronavírus idején, hogy maradjanak inkább otthon. Gálvölgyi és Hernádi mellett több kiváló művész is megfordul abban a videóban, melyet errefelé tekinthetsz meg. 

A koronavírus miatt ideiglenesen nyílt napokat tart a Metro

A koronavírus terjedése miatt kialakult helyzetben átmenetileg az egyéni vásárlók számára is megnyitotta kapuit a Metro. A lehetőségekről itt tudhatsz meg mindent.

Már kiadó szállodai szobába is költözhetsz hosszú távra

A koronavírus következtében meglepő lépésre szánta rá magát több szálloda: hosszabb távra próbálják meg kiadni a szobáikat, de egyéb változások is történtek az ingatlanpiacon. Ez a cikk részletesen tárgyalja az olykor igazán meglepő tényeket.

Keresés az oldalon