A leggazdagabb dán 3 gyerekét ölték meg

Startlap - Startlap
Szijjártó visszaüzent Junckernek, újabb bomba robbant Srí Lankán, 28 év kóma után felébredt egy nő. Hírösszefoglaló.

A leggazdagabb dán 3 gyerekét ölték meg

A húsvétvasárnapi Sri Lanka-i robbantásokban templomokat és luxusszállodákat vettek célba. 290 halálos áldozatot követeltek az öngyilkos merényletek, és több mint 500-an sérültek meg.

Anders Holch Povlsen, Dánia leggazdagabb emberének három gyermeke veszett oda tragikus körülmények között – a részletekről erre találhatsz bővebb információkat.

28 év kóma után felébredt egy nő

Több évtizednyi vegetatív állapotból kelt fel egy asszony, aki még 1991-ben szenvedett súlyos balesetet. Fia végig édesanyja mellett volt ez idő alatt, aki már képes hosszabban beszélni is.

A csodaszámba menő történetet itt találhatod meg teljes részleteiben.

Szijjártó keményen visszaszólt Junckernek

Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a Berliner Morgenpost című német lapnak nyilatkozva beszélt arról, hogy az EU parlamenti választási kampányának időszakában személyesen fog fellépni az Európai Uniót érintő, minden alapot nélkülöző vádaskodások ellen. Ezzel kapcsolatban példaként hozta Orbán Viktort, aki szerinte az állítja, hogy ő, azaz Juncker felelős a brit EU-tagság megszüntetéséért.

Erre, a hétfőn leközölt írásra reagált Szijjártó Péter magyar külügyminiszter, aki minden eddiginél élesebben bírálta az Európai Bizottság elnökét, ebben a cikkben.

Teljesen kiégett egy cukrászda Leányfalun – videó

A szentendrei és a fővárosi hivatásos, valamint a leányfalui és a visegrádi önkéntes tűzoltók is kivonultak, sőt a helyszínre érkezett a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

A sajnálatos esetről felvétel és fotók is készültek, melyeket ide kattintva nézhetsz meg.

Újabb bomba robbant Srí Lankán

Fotó: Atsushi Taketazu / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun (photographer)

A vasárnapi véres merényletsorozat után hétfőn közel száz újabb robbanószerkezetet találtak Srí Lanka fővárosában, Colombóban. A tűzszerészek átvizsgálják az egész várost, mindent megtesznek a megfelelő hatástalanításért, azonban az egyik keresztény templom mellett hiba csúszott a számításaikba – részletek a kattintás után.

Lengyelország egyik településén zsidó bábut égettek húsvét alkalmából

Hihetetlen, de felelevenedett egy rémisztő szokás, melynek során egy görbe orrú, pajeszos bábut botokkal ütögettek, később pedig meg is gyújtották. 

Az eseményről videók is készültek, melyeken jól látható, hogy gyerekeket is bevontak mindebbe.

Ez is érdekelhet

képcím

Euróban és dollárban is fizethetik a cégek az adót

képcím

Kilenc év után felébredt a kómából egy barcsi nő

képcím

Átlépte a 10 százalékot az infláció