A kutyáját védte a 25 éves férfi, amikor halálra késelték a villamoson

Startlap - Startlap
Gábort péntek éjjel gyilkolták meg a 28-as villamoson. Vele volt legjobb barátja, aki elmesélte, mi történt. Reggeli hírösszefoglaló.

Kutyáját védte a fiatal férfi, ezért késelték halálra a 28-as villamoson

Péntek éjjel megszúrtak egy férfit Budapesten a 28-as villamoson. Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A 25 éves Gábor kutyával és legjobb barátjával tartott hazafelé a villamoson, amikor az eset történt. A barát ebben a cikkben elmeséli, hogyan történt a gyilkosság.

A thaiföldi sajtó korábban azt írta, hogy egy 25 éves magyar állampolgár a koronavírus 88. helyi áldozata – kiderült, motorbalesetet szenvedett

A magyar férfi november óta tartózkodott az országban. Az első hírekről ezzel kapcsolatban ide kattintva olvashatsz bővebben.

UPDATE: A 444.hu érdeklődésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium a bangkoki magyar nagykövetség beszámolója alapján arról tájékoztatott, hogy az érintett magyar állampolgár március 25-én súlyos motorbalesetet szenvedett. A kórházban aztán Covid-19 betegséget is diagnosztizáltak nála, ám halálát nem ez, hanem “a hivatalos szakvélemény szerint” a baleset során elszenvedett súlyos sérülések okozták.

Koronavírus: tovább nőtt a fertőzöttek és a halottak száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírust, és több beteg meghalt a fertőzés következtében. A járvány friss kormányzati statisztikáit itt nézheted meg.

A New York Times szerint egy titkos diplomáciai táviratban a koronavírus magyarországi terjedéséről írnak

A New York Times nagy cikket szentelt a magyarországi járványhelyzetnek. A lap állítása szerint egy titkos diplomáciai távirat került a birtokukba, amelyben a WHO magyarországi vezetője, Dr. Ledia Lazeri is megszólalt. A cikk arról is ír, hogy titokban lezárták a Szent Imre Kórház egy részét. Ezenkívül méltatják a magyar kományt, amiért előbb vezették be a társadalmi távolságtartással kapcsolatos szabályokat, mint a többi országban. Részletek itt.

Megjelent a rendelet az ingyenes parkolásról: ezek a szabályok érvényesek hétfőtől

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Orbán Viktor vasárnap jelentette be, hogy hétfőtől a közterületeken ingyenes a parkolás. Azóta az ingyenes parkolásról, hivatalosan “a várakozási díj megfizetésének a veszélyhelyzet idején alkalmazandó eltérő szabályairól” szóló rendelet is megjelent a Magyar Közlönyben. Részletek itt.

Mire lehet elég a kormány nagyszabású gazdaságvédelmi terve?

A gazdasági elemzők korábban még soha nem láttak olyan mértékű bizonytalanságot, amely jelenleg a koronavírus miatt fenyeget. Orbán Viktor gigászi mentőcsomagot ígért, amelyből szombaton Gulyás Gergely kancelláriaminiszter tárt fel néhány, a hazai össztermék 18-22 százalékára beharangozott teljes védelmi terv ötödének megfelelő részletet. Mekkora recesszióra számíthatunk? Milyen lehetőségek vannak a gazdaság élénkítésére? Mire lehet elég a magyar kormány akcióterve? Ezekre a kérdésekre keresik a választ ebben a cikkben.

Kengyeli polgármester: Boldog István továbbra sem hagy békén, egyértelműen bosszúra készül

A gyanú szerint Jász-Nagykun-Szolnok megyében egy felülről irányított rendszer alakult ki a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázati pénzeinek leosztására: előre eldönthették, ki mire pályázhat, és mely cégeket kell meghívni a munkák elvégzésére. A jelek szerint a rendszer kiépítésében és működtetésében Boldog István fideszes országgyűlési képviselő fontos szerepet játszhatott. A hivatalából felfüggesztett kengyeli polgármester, aki a nyomozásban információkat szolgáltatott Boldogról, azt mondja, a vádalku után személyi védelmet kapott a hatóságoktól. Részletek itt.

A járványt követő felvásárlási hullám itthoni nyertesei lehetnek a kormányközeli cégek 

A pandémia okozta krízis konszolidációs hullámot indíthat el: a megroskadó cégek világszerte leértékelődnek majd, és így felvásárlási célponttá válhatnak. Ezen azok nyerhetnek, akik ebben a helyzetben is képesek készpénzt mozgósítani. Vajon hogyan nézhet ki mindez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Különleges rendvédelmi szabályokról döntött a kormány

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletben a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának beosztásán változtattak. Minderről bővebben itt írnak.

“Fortélyos félelem igazgat” – 14 bírót kérdeztek a magyar igazságszolgáltatás függetlenségéről, lesújtó eredménnyel

Az Amnesty International 14 volt vagy jelenlegi magyar bíróval készített interjút, akik  az igazságszolgáltatás különböző szintjein dolgoznak. Az Amnesty a bíróságok szervezeti és a bírák egyéni függetlenségét is vizsgálta, főleg a 2010-től 2019-ig tartó időszakra nézve, amely időtartam alatt Handó Tünde vezette a magyar igazságszolgáltatás irányító Országos Bírósági Hivatalt. A bírák közül hárman vállalták névvel a beszélgetést. A felmérés eredményeit erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Erősödik az UV-sugárzás

Larry Ellis Collection/Getty Images

A héten döntően felhőtlen, szikrázó napsütés jellemzi majd az időjárást, amely a téli hónapok után feltöltődést hoz, ugyanakkor fontos figyelni a bőrünk védelmére is. A következő napok részletes időjárás-előrejelzésését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Bőnyi iskolai késelés: nyilatkozott az édesapa a lány...

képcím

Bőnyi iskolai késelés: javítóintézetbe kerül a diáklány

képcím

Bőnyi késelés: halállistát vezetett az elkövető kislány