A külföldi meddőségi klinikák akkora rohamra készülnek Magyarországról, hogy már toborozzák a magyar személyzetet

Startlap - Startlap
Az, hogy itthon bizonyos eljárások elérhetetlenek voltak már eddig is, egy dolog. De a tapasztalatok szerint nagyon sok páciens egyáltalán nem szeretné sem az embrióit, sem a kezelését a magyar államra bízni. Délelőtti hírösszefoglaló.

Fotó: Jim Dyson/Getty Images

A külföldi meddőségi klinikák akkora rohamra készülnek Magyarországról, hogy már toborozzák a magyar személyzetet

A cseh és a szlovák meddőségi centrumokban eddig sem voltak ismeretlenek a magyar párok, mióta azonban a kormány egy értelmetlen magyarázatra hivatkozva gyakorlatilag betiltotta a magán meddőségi klinikák működését itthon, megindult a dömping. Az, hogy itthon bizonyos eljárások elérhetetlenek voltak már eddig is, egy dolog. De a tapasztalatok szerint nagyon sok páciens egyáltalán nem szeretné sem az embrióit, sem a kezelését a magyar államra bízni. Délelőtti hírösszefoglaló. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Kiakadtak a román vezetők Áder Jánoson

A köztársasági elnök a Krím annektálását Trianonhoz hasonlította. A legnagyobb ellenzéki és kormányoldali pártok egyaránt reagáltak, szerintük Áder a legmagasabb szinten “alázta meg” Romániát, egy ilyen “sértést” nem lehet válasz nélkül hagyni. Részletek.

Szájer József megváltozott külsővel, a Balatonon bujkál

A Fidesz volt EP-képviselőjét teregetés közben, hátsókertjében fotózták a saját stéggel rendelkező nyaralójában. A Blikk szerint a helyieknek fogalmuk sem volt, hogy Szájer József odaköltözött. További részletek itt.

Frissítés:Szájer József a honlapján jelentette be, hogy jogi eljárást indít, miután a Blikk fotókat közölt róla, amiken balatoni ingatlanja udvarán látható. Közleménye itt olvasható.

Abszurd eszközt találhatott a Fidesz az ellenzéki települések adóbevételeinek elvonására

A Fidesz kormányzása alatt az amúgy sem aktív megyei önkormányzatokból szürreális tetszhalottak váltak, amelyeknek nem túl sok kiadásuk (vagy feladatuk) volt a bérek rendezésén kívül. Aztán 2021-re váratlan fordulat állt be: számos megyei önkormányzat hatalmas, feltűnő hiányt tervezett a költségvetésére, mintha csodát remélnek a bevételi oldalról. Könnyen lehet, hogy a helyi iparűzési adó elszívásának eszközeivé válnak, ami a közigazgatási rendszer megcsúfolása lenne. Bővebben.

Majdnem 1000 napja vette őrizetbe Kína egy magyar együttes énekesét

Michael Kovrigot 2018 óta fogságban tartják, és várhatóan súlyos börtönévekre ítélik, politikai okokból. Zenekara egy nemzetközi közösségi klipet készített kiszabadítása érdekében. Íme.

Müller Cecília elárulta, hogy a beoltottak hány százaléka fertőződött meg koronavírussal

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az országos tiszti főorvos egy kifejezetten pozitív statisztikával szolgált arról, mi történt azokkal, akik megkapták a vakcinák szükséges dózisait. Részletek.

Akkora jéghegyet figyelnek az űrből, mint fél Nógrád megye

A dallamos A-74 névre hallgató jéghegy több hónapnyi békés pihenés után az augusztusi szelek hatására megindult, ennek viszont következményei lehetnek. Miért olyan fontos az A-74, és hogy néz ki mindez felülről? Erről szól ez a cikk.

Világrekord: Málta lakosságának 90 százaléka megkapta a vakcinát

A világ első országa, amely sikeresen elérte ezt az arányt, ráadásul a 12 év felettiek körében.Egy sor szigorú korlátozást mégis megtartanak. További információkért katt ide.

Koronavírus itthon: továbbra is száz felett az új fertőzöttek száma

A legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikákat a vakcináció, a fertőzések és az elhalálozások alakulásáról erre a linkre kattintva találod.

Augusztusra búcsúzz el a nyártól

Fotó: Matt Cardy/Getty Images

Az utolsó nyári hónap végén már nem lesz több meleg nap, csütörtökön újabb hidegfront érkezik, a hőmérséklet néhol a 20 fokot sem éri majd el. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Júliustól hat szociális szakápolási központ jön létre

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Béremelés: 18 százalékkal kaphatnak többet az ápolók