A kormány legfrissebb kampánya miatt rendkívüli frakcióülést kezdeményeznek az Európai Néppártban

Startlap - Startlap
Túltolta a Fidesz a plakátolást.

Rendkívüli frakcióülést kezdeményezett Gunnar Hökmark, a svéd Mérsékelt Párt politikusa Európai Néppártban (EPP) a magyar kormány Jean-Claude Junckert és Soros Györgyöt gyalázó plakátkampánya miatt – értesült a Népszava.

Biztos, hogy téma lesz belőle

Ugyan a kezdeményezésből valószínűleg nem lesz semmi, ám kétségtelen, hogy a párt következő, rendes frakcióülésén, március 6-án előkerül a téma.

Daul elítél, Weber hallgat

A lap plakátokkal kapcsolatos kérdéseire a néppárt sajtóosztályánál csak annyit válaszoltak, hogy a témában Joseph Daul pártelnök Twitter-közlésein túl nem akarnak semmit kommentálni. Daul azt írta, elítéli Juncker megrágalmazását, egyben „emlékeztette” Orbán Viktort, hogy „hogy a brüsszeli döntéseket, a bevándorlásról szólóakat is, közösen hozza az uniós tagországokat tömörítő Tanács és az Európai Parlament, s mindkettőben ott vannak Magyarország képviselői is”. Viszont nem szólalt meg egyelőre Manfred Weber, a néppárt bizottsági elnökjelöltje.

Majd a kampány után

„Kampány van, meccs közben nem szokta a klubelnök kritizálni a csapat edzőjét, vagy a középcsatárt” – válaszolta a lap kérdésére egy magyar néppárti képviselő, ugyanakkor elképzelhetőnek tartja, hogy az EP-választások után napirendre kerülhet a Fidesz kizárása a pártcsaládból.

Ez is érdekelhet

képcím

Kilép a KDNP az Európai Néppártból, ha a Tiszát felveszik

képcím

A polgármester-választások eredményei lesznek meg a leghamarabb

képcím

Időhúzással válaszolt a köztévé Magyar Péternek