Kiemelt Hírek 2018. július 03.

A kórház erkélyét nézzétek, ne a lekent Orbán-graffitit - fotó

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 03.
Szomorú kép a János-kórházból.

Nem volt hosszú életű a második, a Thomas gőzmozdony hátán vonatozó Orbán Viktort ábrázoló graffiti sem. A Kétfarkú Kutyapárt alkotását hétfőn délelőtt eltüntették a Szent János Kórház faláról. Az intézmény közösségi oldalán egyébként még mindig látható a művészeti alkotás:

Közzétette: Földes András – 2018. július 2., hétfő

A kórház úgy indokolt, hogy ők a kórház területéről mindig eltávolítanak „minden olyan információt, amely nem a betegek/hozzátartozók ellátással kapcsolatos tájékoztatását szolgálja. A graffitit eltávolítottuk” – írja a hvg.hu.

A miniszterelnököt először a múlt héten ábrázolták Thomas, a gőzmozdony hátán vonatozva, akkor a Dob utca és a Rumbach Sebestyén utca sarkán került ki a kép. Akkor nyomban lefestették Orbán Viktor fotóját, ám Kovács Gergő, az MKKP elnöke azt mondta, ha lefestik, kettőt fújnak vissza.

Az eset után a Mi vagyunk a többség csoport a Facebook-oldalán a Jánoskórház egyik, minősíthetetlen állapotban lévő erkélyéről tett közzé egy fotót.

A fotó a múlt héten készült három kórterem közös erkélye. Lehet, hogy amikor az Orbán-graffitit eltüntették a kórház faláról, ezt az erkélyt is megcsinálták, és azóta futómuskátli és napernyő várja a gyógyulni vágyókat

–      írják a bejegyzésben, majd egy másik erkélyről is szót ejtenek:

De ha erkélynél tartunk, említsünk meg egy másik erkélyt is, ahonnan Kedves Vezetőnk (gyengébbek kedvéért Orbán Viktor) a városra és a népre fog letekinteni, és amely hét ablak kibontásával készült. A Fideszről sokat elmond, hogy jóllehet a Karmelita-kolostor is része a világörökséggé nyilvánított Duna-partnak, ezért a legkisebb változtatásnál is egyeztetni kell az Unescóval, a Fidesz ezt elfelejtette időben megtenni.

De ne foglakozzunk itt holmi ENSZ szervezetekkel, hiszen ma már tudjuk, hogy az ENSZ is Magyarország ellensége. Nézzük meg, mennyibe került Orbán Várba költözése – eddig.

Az eredeti nagyjából 21 milliárdos költözési költségekhez a kormány 2016 karácsonyán plusz 3,925 milliárd forintot adott, méghozzá a Karmelita kolostor helyiségeinek „egyedi kialakítására“. Azaz 3 925 000 000 forint pöpec szobabelsőkre, benne Tisza István hajdani bútorainak Orbán Viktor számára történő lemásolására stb.

Hány kórházi erkélyt lehetett volna rendbe hozni csak Orbán dolgozószobájának a berendezésére költött pénzből?

–      teszi fel a költői kérdést a poszt végén a parlamenti választások utáni ellenzéki tüntetések motorja, a Mi vagyunk a többség csoport.

Keresés az oldalon