Kiemelt Hírek 2018. június 25.

Graffiti készült Orbán Viktorról

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 25.
Bár a graffiti mellett egy álnéven dolgozó művész aláírását láthatjuk, azonban már kiderült, ki készítette a rajzot.

Hétfő reggel egy Banksy aláírással ellátott graffiti jelent meg a Dob és a Rumbach Sebestyén utca sarkán, a VII. kerületben. A képen Orbán Viktor szerepel, amint a Thomas a gőzmozdony című mese címszereplőjén ül – írja a 444.

Banksy egy brit graffiti-művész, politikai aktivista és festő álneve, akinek személyazonosságát máig homály fedi.

Az Index megkereste a művészt, valóban ő készítette-e a képet, a kérdésre pedig nem sokkal később meg is érkezett a hivatalos válasz:

This is not by Banksy. It is the work of an imposter.

Vagyis: ez nem Banksy műve, hanem egy szélhámosé.

Sokan úgy vélik, hogy Banksy valódi neve Robin Gunningham, ám a másik széles körben elterjedt – és a legvalószínűbb – feltételezés az, hogy Banksy nem más, mint Robert Del Naja, a Massive Attack frontembere, aki az együttesben 3D néven nyomul – a banda éppen szombaton adott koncertet a fővárosban. Plusz érdekesség, hogy a Vice korábban azt is írta, hogy Craig Williams oknyomozó újságíró összevetette a Massive Attack turnéállomásait, valamint a Banksy-alkotások helyszíneit az elmúlt 12 évben, és megállapította, hogy rengeteg az egyezés.

Kiderült, ki készítette a graffitit

Az egész napos találgatás után lehullott a lepel: a Kétfarkú Kutya Párt ugyanis Facebook-oldalára tette ki a stencielzős akcióról készült fotókat.

Közzétette: Magyar Kétfarkú Kutya Párt – 2018. június 25., hétfő

 

Keresés az oldalon