Kiemelt Hírek 2018. április 15.

A Jockey Ewingot alakító Larry Hagman a reggeli müzlijét is bourbonnel ette tej helyett

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 15.
Larry Hagman súlyos alkoholproblémáktól szenvedett, de ebből is csak viccet csinált.

Larry Hagmant mindenki csak Jockey Ewingként ismeri, hiszen arca elválaszthatatlanul összeforrt a Dallas főgonoszával, akit éveken át alakított. Jockey minden péntek este jó pár whiskyt elfogyasztott a képernyőn, és Larry Hagman a magánéletében is követte leghíresebb szerepe példáját: komoly alkoholizmussal küzdött már középiskolás kora óta, írja a Blikk.

“Mint minden piás, életvidáman, szórakoztatóan tudta előadni a legvadabb történeket is: közkedvelt mondása volt, hogy már a reggeli müzlijét is bourbonnel fogyasztja tej helyett. Imádott bohóckodni. Volt, hogy csirkejelmezben ment le vásárolni” – írta könyvében Hagman lánya, Kristina.

A család igencsak dekadens életmódot folytatott, Kristina már háromévesen találkozott az alkohollal, és csak nyolcéves volt, amikor megkóstolta az egyik buli után megmaradt marihuánás süteményt.

A pletykák szerint Hagman napi adagja négy üveg pezsgő volt a forgatások során. Szervezete viszont nem tudta tartani a tempót, 1995-ben májátültetés mentette meg az életét. A következő években a szervátültetés ügyének szentelte életét. A tőzsgyökeres texasi színész halálát egyébként nem az alkohol okozta, 2012-ben leukémiában hunyt el egy dallasi kórházban.

Függőségéből még a Simpson család című híres amerikai rajzfilmsorozat is viccet csinált, méghozzá a színész közreműködésével. Szinkronszerepet vállalt egy részben, amiben a rajzfilm főszereplője, Homer apja új vesére várt, de az egyetlen megfelelő szervet Hagman vásárolta meg, aki így már öt vesét és három szívet birtokolt.

Címlapkép: Harris/Express/Getty Images

Keresés az oldalon