Űrhajósból olajmágnás - ma lenne 87 éves Larry Hagman

A Dallas Jockey-ja magánemberként nagyot bukott az olajbizniszen.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-21 11:01

Az egész világot meghódító nyolcvanas évekbeli Dallas sorozat rakétaként röpítette Larry Hagmant a népszerűség csúcsára, hiszen a Dallas volt a világ legnézettebb tévésorozata, 57 országban mintegy 300 millióan látták.

A szereplők közül Hagman volt az egyedüli, aki mind a 357 epizódban feltűnt. A sorozatban nyújtott alakításáért négy alkalommal jelölték Golden Globe-díjra, kétszer Emmy-díjra, és 1981 óta csillaga díszíti a Hírességek sétányát.

Magánéletében egészen másmilyen volt, mint a visszataszító viselkedésű filmbeli olajbáró. Barátai melegszívű és jókedélyű emberként írták le, aki az olajban sem hitt: környezetvédőként a napenergia mellett kardoskodott. Ennek ellenére – hiába a hosszú olajmilliárdos szerep -, az 1980-as években magánvagyonából befektetett az olajszakmába, de milliókat vesztett vele.

Larry Hagman 1931. szeptember 21-én, Texasban született. Édesanyja színésznő volt, így fia vele tartott a forgatásokra, fellépésekre, szinte egyenes volt az útja a színészet felé. Színházban kezdte, aztán jött a film, rögtön elsőre az Ensign Pulver című vígjátékban Walter Matthauval és Jack Nicholsonnal játszott együtt. Aztán űrhajós lett belőle, legalábbis a képernyőn, a Jeannie, a háziszellem című tévésorozatban. A Dallas mellett több másik sorozatban is szerepelt, ilyen a Kés/alatt, A harmadik iker és az Orleans is. De a filmvásznon és rendezőként, producerként is sikert aratott.

Tévesen úgy vélik sokan, hogy súlyos alkoholizmustól szenvedett, valójában sosem itta le magát a teljes részegségig, elmondása szerint csak annyit, hogy „hangulatba jöjjön”. Persze ez is rosszul hatott a májára, először új májat kapott, majd annak egy részét is el kellett távolítani.

  1. november 23-án, 81 évesen, a leukémia szövődményei miatt halt meg.
Fotó: MTI/EPA/Sven Hoppe

Mai nap hírei

Megdőlt a hidegrekord és vasárnap még hidegebb jöhet!

agroinform.hu11 órája

Soha nem találnád ki, kivel élt George Clooney a leghosszabb ideig

unilife.hu12 órája

23 éves, dolgozó fiatalt interjúvoltak a HírTV-ben, de elfelejtették közölni, hogy ő a Fidelitas közép-dunántúli vezetője

444.hu14 órája

A Samsung bemutatta legolcsóbb 5G-s mobilját, a Galaxy A32 5G-t

gsmring.hu15 órája

Sylvester Stallone megmutatta csodaszép feleségét és lányait

promotions.hu15 órája

Schmuck Erzsébet petíciót indít

demokrata.hu17 órája

Szombati adatok: nagyot csökkent az elhunytak napi száma

agrotrend.hu18 órája

Koronavírus: Kevesebben fertőződtek meg és a halottak száma is csökkent

168ora.hu19 órája