A Jobbik beperli volt alelnökét

Startlap - Startlap
A párt a sajtónak is nekimegy.

Pert indít a Jobbik a párt korábbi alelnöke, Volner János ellen – jelezték az MTI-hez eljutatott közleményben. Mint írjáék, nemcsak Volnert, hanem “azon, magukat sajtóterméknek nevező orgánumok ellen is, akik átvették Volner hazugságait” is beperelik.

A Jobbik és több magánszemély is megelégelték Volner János hazudozásait. (…) Sajnálatos, hogy Volner János manapság a kormánymédia első számú celebjeként tetszeleg, ahelyett, hogy Novák Előd új pártjának gazdasági kabinetjét fejlesztené

– áll a közleményben. Volner Jánost a frakció október 5-én zárta ki a soraiból, miután egy körlevélben támadta a párt vezetőit – írja az Index. Kizárása után Apáti István és Fülöp Erik tiltakozásul kilépett a képviselőcsoportból, és Volnerrel együtt csatlakoztak a Toroczkai László és Dúró Dóra által alakított képviselői csoporthoz, a Mi Hazánk Mozgalomhoz. A jelen szabályok szerint frakció alakítására nem volt lehetőségük, pedig mind anyagilag, mind kommunikációs szempontból jóval nagyobb mozgásterük lehetne úgy.

Volner János azután írta meg levelét, hogy a párt döntött az LMP-vel való kapcsolat szorosabbra fűzéséről – számolt be korábban a lap.

Bocsánat, de én nem k**vának álltam!

– írta akkor még alelnöki minőségben Volner a Jobbik választókerületi elnökeihez és szervezőihez címzett levelében a múlt héten. Volner nem a Jobbik néppártosodását nehezményezte – mint mondja, a Jobbiknak szerinte is “nyitnia kell, mérsékelni a korábbi hangnemét”- hanem a párt balra tolódását. A levélben arra is kitér, hogy szerinte a Jobbikból mindenkit kirúgtak, aki nem támogatja a Sneider Tamás elnök által meghatározott irányvonalat.

A Jobbikon belül gátlástalan eszközökkel folyik a kiszorítósdi, engem például többen is folyamatosan, a legaljasabb eszközökkel nyírnak, amiért nem vagyok hajlandó elfogadni a nemzeti politizálás feladását és ellenzem a baloldallal történő összeborulást

– olvasható a levélben.

Ez is érdekelhet

képcím

Bíróság kötelezi az MVM-et arra, hogy árulják el, kik...

képcím

Megindítja a pert az EP a Magyarországnak utalt uniós pénzek miatt

képcím

Biogolyóstoll, fideszes pártkatona - ellenzéki reakciók Sulyok...