A Honvédség elárulta, mit kínálnak a munkanélkülieknek

Benkő Tibor miniszter részletesen tájékoztatott a felvétel menetéről és a szolgálatról, plusz pontosan megmondta, mennyi pénzt fognak kapni a megfelelő jelentkezők. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-05-20 09:12

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Honvédség elárulta, mit kínálnak a munkanélkülieknek

Orbán Viktor április végén határozottan kijelentette, hogy minden magyar embernek lesz munkája három hónapon belül. A kormányfő főként a közmunkára és a katonaságra gondolt, és ígéretének megfelelően Benkő Tibor honvédelmi miniszter már be is jelentette, mi az, amit ők tudnak biztosítani az állás nélkül maradt magyaroknak: speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálatot. Mit takar ez, mit várnak a jelentkezőktől, és mekkora fizetést adnak cserébe? Innen kiderül.

Ismét nőtt az új fertőzöttek száma Magyarországon

Az elmúlt három nap csökkenő adatai után újabb megugrást tapasztaltak az új fertőzöttek számában. A koronavírussal kapcsolatos friss, hazai statisztikákat erre a linkre kattitnva ismerheted meg.

Dzsudzsák Balázs nem árulta el, miért volt neki rövidebb a kötelező karantén

Fotó: Carlos Rodrigues/Getty Images

Az Egyesült Arab Emirátusokból diplomata útlevéllel hazahozott magyar válogatott csapatkapitányát Orbán Viktor Facebook-oldala buktatta le. Részletek itt.

Újabb fű alatt osztott százmilliók: olyan nyomott áron vette meg a szállodát, hogy nyomoz a rendőrség, most az ár hatszorosát kaphatja felújításra a Magyar Turisztikai Ügynökségtől

Egyedi döntésekre hivatkozva, nyilvánosan meghirdetett pályázati felhívás nélkül osztogatja a százmilliókat a Magyar Turisztikai Ügynökség: többek között Zoób Kati, Tasnádi László és a miniszterelnök vejének egyik üzlettársa is így jutott tekintélyes összegekhez. Ezt a pénzcsapot nyomta meg szállodája felújítása érdekében Czéh-Tóth Márk pécsi vállalkozó, aki annak korábban a dohánybolt koncesszióival hasított. Czéh-Tóth hivatalosan a milliárdos támogatást még nem kapta meg, de máris a munkálatokat. Mindeközben a rendőrség az egykori fogadó eladása ügyében hűtlen kezelés miatt nyomoz. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

A leghíresebb amerikai abortuszellenes aktivista halálos ágyán vallotta be, hogy pénzt kapott a szereplésért

Norma McCorvey 1995-ös pálfordulása sokkolta a közleményt: a nő múltja alapján senki sem számított arra, hogy abortuszellenes aktivista lesz. Egy, az életéről készült új dokumentumfilmben lerántják a leplet az igazságról. Norma McCorvey történetét ebből a cikkből ismerheted meg.

Pick László: Az összeomlás szélén van az ágazat, közgazdaságtani tankönyvekben fogják tanítani, ami most történik

A hatalmas húsüzemek működése “attól gazdaságos, hogy embertelen” – mondja Pick László. Ezek a helyszínek potenciális járványgócok, a vírus ellen védekezni itt képtelenség, az iparág magyar szereplői mégis magabizosak. Ugyan az itthoni vágóhidak egyelőre megúszták ezt, de a nagyobb húsfeldolgozókba már számos országban betört a fertőzés. Őszre nálunk is kritikus helyzetbe kerülhet az állattartás, és nem csak a koronavírus miatt. Részletek itt.

Mától megszűnik az egyik cigarettafajta az EU-ban

Szerdán életbe lépett lépett életbe egy tilalom az Európai Unióban, amelynek célja megakadályozni, hogy a fiatalok rászokjanak a dohányzásra. A dohánytermékek csomagolása is megváltozik. Minderről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Ma nyit ki Magyarország első autós szafariparkja

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Május 20-án délben megnyit hazánk első és egyetlen autós szafari parkja Szadán. A Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Flórián Cirkusz létesítménye egy régi álom megvalósítása, és egyben egy mentőöv a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került cirkuszosok számára. A park területén szigorú óvintézkedésekkel védik a látogatókat. Részletek itt. 

Még jó ideig nem tér vissza a kora nyári idő

Egészen a hét végéig határozott északi áramlás alakul ki hazánk térségében, így hosszabb időre el kell búcsúznunk a hét elején tapasztalt melegtől. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Mai nap hírei

Kiszorítaná a külföldi élelmiszerláncokat az országból Lázár János

168ora.hu13 órája

Micsoda nő! Julia Roberts rövidnadrágban mutatta meg alakját

joy.hu13 órája

Orbán Viktor válaszolt Manfred Webernek

demokrata.hu14 órája

Megmenekül Alaszka az olajkitermeléstől?

koponyeg.hu15 órája

Viszik a laptopokat

itbusiness.hu17 órája

Egyre több fogy a magyarok egyik kedvenc húsféléjéből

agroinform.hu19 órája

Kerényi Miklós Máté nem bírta tovább, maga mögött hagyott mindent

femcafe.hu19 órája

Rakovszky Zsuzsa 70 éves

konyvesmagazin.hu19 órája