A hónap végéig megszülethet a megállapodás az EU-s oltási igazolványról

Csütörtökön a tagállamok már tárgyalják az ügyet. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2021-01-19 09:18

Fotó: Walid Berrazeg/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A hónap végéig megszülethet a megállapodás az EU-s oltási igazolványról

Az Európai Bizottság várhatóan kedden teszi meg javaslatát, a tagállamok oltási ajánlásait, csütörtökön már videókonferencián tárgyalják az oltási igazolvány ügyét. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A fideszes cseresor áll csatába Budapesten, néhány nagy névvel

A kormánypárt védekező lépésekkel indította a jövő tavaszi választásra való felkészülést. A Fidesz ismét felmentést adott vezető politikusoknak a választási harc alól, a négy évvel korábbihoz képest több kerületbe új jelölt érkezhet a kormánypárt színeiben, de komolyabb aktivitást egyelőre csak a leendő főpolgármester-jelöltként emlegetett Fürjes Balázs mutat. Minderről bővebben itt írnak.

A magyar megyék háromnegyedében nem éri el a fizetés az átlagot

A legrosszabb helyen végző településen átlagosan 360 ezer forinttal keresnek kevesebbet a lakók, mint a lista élén. Ha kíváncsi vagy a részletes, területi adatokra, akkor itt folytasd az olvasást.

Orbán Viktor két barátjával újíttatja fel a Citadellát

Fotó: MTI/Beliczay László

Már a százmilliós nagyságrendű bontási munkálattal is az egyiküket bízták meg. A Citadella átépítését, amelynek keretében múzeum is épül, és megújul a gellérthegyi sikló, tavaly nyáron jelentették be. A projektbe az önkormányzatoknak semmilyen beleszólása nincs. Bővebben.

A leggazdagabb magyarok felhízlalták vagyonukat a járvány alatt 

A hazai privátbanki ügyfelek meg sem érezték a járványt, sőt, új szintre ugrott a gazdagságuk, a vírus megjelenése óta jelentős gyarapodást figyelhettünk meg a szolgáltóknál kezelt vagyont illetően. Részletek itt.

“Egy nagyon fontos és érdekes dokumentum került elő Farkas Flórián aláírásával”

A független képviselő Hadházy Ákos felbecsülhetetlen értékű, politikai visszásságokat feltáró munkásságának hétfői témája Farkas Flórián fideszes politikus volt a Facebookon. Valóban izgalmas iratról van szó, amelyben a református püspökké avanzsált Balog Zoltán, illetve Orbán Viktor neve is felmerül Farkas Flóriáné mellett. Íme a bejegyzés.

Jön a Pécs Pride, az első vidéki melegfelvonulás

A Budapest Pride szervezői megtették az első lépéseket, hogy a vidéken élő, egyre nehezebb helyzetbe került szexuális kisebbségeket is láthatóvá tegyék. Bővebben.

Parádé és vörös szőnyeg helyett a fagyban, egy légitámaszponton búcsúzik Trump

Az eredeti, nagyszabású rendezvény helyett egy szomorkás eseményen vesz végső búcsút Donald Trump elnökségétől a maradék szövetségese. Míg őt és feleségét annak idején az Obama házaspár teával fogadta, az alkotmányos vádeljárás alatt álló leköszönő vezető 150 év tradícióját megszakítva olyan messzire megy Joe Biden beiktatásától, amennyire csak tud. További információkért kattints ide.

A velencei karneválra ajánlanak utazásokat az irodák, utánajártunk a hirdetéseknek

Fotó: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Image

Tavaly néhány nappal az esemény vége előtt meg kellett szakítani a karnevált a koronavírus miatt, jelenleg szükségállapot van érvényben Olaszországban. Ehhez képest számos utazási iroda oldalán velencei karnevál 2021 címmel buszos utazásokra invitálnak. Hogyan lehetséges ez? Erre a linkre kattintva minden kiderül.

Akár 10 fokkal melegebb lehet a szokásosnál

Budapestet éppen ellepte a hó, és kifejezetten alacsony a hőmérséklet, azonban a hétvégi lehűlés hamar kifúj, és jelentős melegedésre számíthatunk. A következő napok időjárás-előrejelzését itt találod.

Mai nap hírei

Zsíros csekket kap Brüsszelből az Orbán-kormány

mfor.hu7 órája

A magyar fővárosról, a magyar szurkolókról beszél most a fél világ

hirado.hu13 órája

Újabb csapás a régi Windowst használókra

itbusiness.hu13 órája

Fordulat: Korábban a Fideszre szavazó emberek is csatlakoztak ma Dobrev Klárához és Kálmán Olgához

nyugatifeny.hu13 órája

Müller Cecília ismét riadót fújt

168.hu17 órája

Mindenki fedezékbe! Szombat este 8 órakor égi háború lesz

promotions.hu18 órája

Sorra zárnak be a balatoni szabadstrandok: egyre kevesebb helyen fürödhetünk ingyen

penzcentrum.hu19 órája

Államcsínyt vizionál a volt alkotmánybíró

magyarnemzet.hu19 órája