Kiemelt Hírek 2019. június 27.

A Hableány kapitánya megpróbált kitérni a tragédia elől

Startlap Kiemelt Hírek 2019. június 27.
Előválasztás: Puzsér durván kifakadt, Tarlós "gratulált", Kálmán Olga ott se volt az eredményhirdetésen. A hétfői halálos tűzesetet okozó gyerekek nem először gyújtogattak, a kisfiú szerint húga videóra akarta venni a lángokat. Extra fizetést kaphatnak a közmunkások. Hírösszefoglaló.

A Hableány kapitánya az utolsó pillanatban még megpróbált kitérni a tragédia elől

A Magyar Nemzet értesülése szerint a hatósági szemlebizottság a Csepeli Szabadkikötőben a május 29-én elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát vizsgálva jelentős megállapításokat tett. Ilyen például az, hogy a kapitány az ütközés előtt még megpróbálta menteni a menthetetlent. Erre egy érdekes, apró nyomból következtetnek. Ebből a cikkből kiderül, hogyan rekonstruálták a baleset pillanatait, és az is, hogy pontosan miként próbált kitérni a kapitány a végzetes baleset elől.

Előválasztás: Puzsér durván kifakadt, Tarlós “gratulált”, Kálmán Olga ott se volt az eredményhirdetésen

Karácsony Gergely nyerte az ellenzéki pártok előválasztását, így ő lesz az, aki indulhat a főváros főpolgármesteri címéért. Ezt természetesen Puzsér György és Tarlós István sem hagyhatta szó nélkül: előbbi egy elég kíméletlen hangvételű levélben osztotta meg lesújtó véleményét ellenfeléről, utóbbi pedig gratulációnak álcázva ostorozta az ellenzéket. Kálmán Olga az eredményhirdető sajtótájékoztatón sem vett részt, amit nagyon furcsa módon magyarázott Gréczy Zsolt DK-szóvivő

Hétfői halálos tűzeset: nem először gyújtogattak a gyerekek, a kisfiú szerint húga videóra akarta venni a lángokat

Forrás: RTL Klub

Megszólalt az az édesanya, akinek két gyermeke hétfő este a MOM Sportközpont tetején lévő faházban tüzet okozott, amelynek következtében egyikük, egy nyolcéves kislány meghalt. Az eset egyre ellentmondásosabb: az asszony eddig állította, hogy boltba ment, és azért hagyta egyedül gyermekeit, de most kiderült, hogy ez nem volt igaz. Az anyuka az RTL-nek mesélte el, szerinte hogyan történt a tűzeset. Ráadásul a nő kisfia már korábban is gyújtogatott, és durva anyagi kárt okozott

Nem akármikor kaphatnak extra fizetést a közmunkások

Már ki is dolgozta a belügyi- és az igazságügyi tárca azt a jogszabály-módosító javaslatot, amelynek értelmében összegében szinte 13. havi fizetéssel felérő, egyszeri, extra juttatást adnának a közmunkásoknak. A plusz pénz időzítése érdekes következtetésre ad okot, ugyanakkor a hivatalos indoklás mással magyarázza a fizetések kiegészítését. Mi áll a dolog hátterében? Hogyan lehet hozzájutni az összeghez? Kinek jár a pénz, és kinek nem jár? Mekkora összegről van szó? Válaszok kattintás után.

Két busz gyulladt ki Budapesten egy nap alatt

A III. kerületben teljesen kiégett egy menetrend szerinti BKV-járat, a Szent Orbán téren pedig egy turistabusz vált a tűz áldozatává. Ha tovább kattintasz, megismerheted a tűzesetek részleteit, és az egyik esetről egy döbbenetes felvételt is találsz.

Teljes a káosz a babaváró hitel körül, de most tisztázzuk a szabályokat

Fotó: Daniel Berehulak/Getty Images

A babaváró támogatás szabályai elméletben egyszerűek, a gyakorlatban azonban egy csomó nehézségbe ütközik, aki igényelni szeretné az akár 10 millió forintos, kamatmentes hitelt. A tervek szerint a lehetőséggel július elsejétől lehet élni, de egy rendszerszintű probléma késleltetheti az indulást. Olvass tovább, hogy megtudd, ez mit jelent, és választ kapj a hitelt övező fontosabb dilemmákra és félreértésekre.

 

Nagyon naív vagy, ha azt hiszed, Magyarország megússza az ivóvízkészletekért folytatott harcot

Tudjuk jól, hogy jelenleg is kritikus problémát jelent az ivóvízhez való hozzáférés számos helyen. De ez csak olyan helyeken fordulhat elő, mint Zimbabwe meg Dél-India – gondolnád, és hatalmasat tévedszÜrge-Vorsatz Diána klímakutató szerint “sokkal nagyobb harc lesz a meglévő vízkészletekért”, ami hazánkat is nagyon csúnyán érintheti. A téma fontos, minden bizonnyal a legfontosabb, Ürge-Vorsatz jóslataiért erre a cikkre kattintani különösen érdemes.

Megérkezett a hét legmelegebb napja

A kánikula csütörtökön éri el maximumát, aztán a kora délutáni órákban betoppan a várva várt hidegfront. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon