A föld alatt is megerősítik a határzárat

Startlap - Startlap
Az őrtornyok, a járőrök, plusz a hő- és mozgásérzékelő kamerák ezek szerint nem nyújtanak elég védelmet azok ellen, akik mindenáron átfúrnák magukat a föld alatt. Müller Cecília is megjelent a helyszínen. Esti hírösszefoglaló.

A föld alatt is megerősítik a határzárat

Halmosi Zsolt rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes és Müller Cecília országos tiszti főorvos sajtótájékoztatót tartottak Röszkén. Bővebben.

Demeter Szilárd évi 6,6 millióért kér tanácsot zenekari társától

A Petőfi Irodalmi Múzeum által közzétett szerződéslistában van egy érdekes elem: az intézmény évi 6,6 milliót fizet a Doutdes Bt.-nek stratégiai “tanácsadó tevékenységért”. Részletek itt.

Hat hónappal ezelőtt figyelmeztettek a szakemberek, hogy egész Bejrút felrobban, ha nem szállítják el a 2750 tonna ammónium-nitrátot

Egész Libanont megdöbbentette a hír, hogy előrelátható volt a legalább 135 halálos áldozatot követelő kedd esti robbanás, amely apokaliptikus helyszínné változtatta az ország fővárosát. Egy most előkerült dokumentumban súlyos állításokat fogalmaztak meg a hatóságok. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Május óta nem volt ilyen magas a fertőzöttek száma itthon

Újabb magyarországi személyeknél azonosították az új koronavírus-fertőzést, és az elhunytak száma is emelkedett. A legfrissebb hivatalos statisztikákért kattints ide.

Többek között az esztergomi Suzuki-gyárban, valamint a siófoki kórházban bukkantak fel megbetegedések. A Suzuki-gyár esetéről itt, a siófoki intézményben történtekről pedig itt írnak.

Magyarország lekötött több millió koronavírus elleni vakcinát

A hírt Gulyás Gergely közölte a csütörtöki kormányinfón. Részletek itt.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Nem ez volt az egyetlen fontos dolog, amely elhangzott a sajtóeseményen: a Miniszterelnökséget vezető miniszter arról is beszámolt, hogy a járványhelyzet “Európában az országok többségében romlik”, ezért Spanyolországon túl, több más ország esetében fontolgatják az átsorolást. Ezenkívül Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő bejelentett egy, a zeneiparnak szóló újabb támogatási csomagot. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

A szerdai vihar letarolta Magyarbánhegyest

Szerdán kora este Békés megye szinte egészét elérte a hatalmas széllel és esővel érkező vihar, mégis csak ebben az 1700 fős községben okozott durva károkat. Magyarbánhegyesen az időjárás fákat csavart ki, vezetékeket, háztetőket, fóliasátrakat rongált meg. További részletek és fényképek a pusztításról itt találhatók.

A nyílt utcán “agyba-főbe verte” barátnőjét a Sapientia erdélyi magyar egyetem egyik tanársegédje

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karának munkaközössége közleményben adott hírt az ügyről, amelyet ők is döbbenettel fogadtak. A kar írását, valamint a bántalmazás körülményeit ebben a cikkben ismertetik.

Figyelem: júliustól már az új számlaszámokra kell utalni a járulékokat

Miközben július 1-jétől a korábbi egyéni járulékok helyett már egykulcsos társadalombiztosítási járulékot kell fizetnünk, azok a számlaszámok is megváltoztak, amelyekre a járulékok utalandók. Változott továbbá az egészségügyi szolgáltatási járulék befizetéséhez rendelt számlaszám is. További információkért kattints ide.

A BCG-oltás tényleg segíthet lassítani a járvány terjedését

A tuberkulózis (TBC) megelőzésére kifejlesztett védőoltás (Bacille Calmette-Guérin, BCG) és a koronavírus közötti kapcsolatról az elmúlt hónapokban már többször szó esett, de nem véletlenül jelezte áprilisban a WHO, hogy egyelőre semmilyen bizonyíték nem áll rendelkezésre a különféle elméletekről. A témáról az első számottevő tudományos tanulmány most jelent a Michigani Egyetem kutatóinak tollából, akik statisztikai módszerekkel mutatták meg, milyen esetekben számít a BCG-oltás, és milyen hatást gyakorol a járvány alakulására. Részletek itt.

A járvány miatt az ELTE-kollégiumokban is változások lesznek, és jönnek az alternatív szálláshelyek

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) kancellárja csütörtökön jelezte, hogy a járványhelyzetre tekintettel új intézkedéseket vezettek be a kollégiumokban, továbbá alternatív szálláshelyeket kínálnak a diákok számára. Mit jelent ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Ez is érdekelhet

képcím

Robbantás történt Esztergomban, egy rendőr meghalt, többen...

képcím

Legalább 11 ezren meghaltak a líbiai áradásokban

képcím

RTL: Vegyi fegyvernek minősülő szerek voltak az ELTE laborjában