Kiemelt Hírek 2021. június 18.

A foci-Eb döntőjének és elődöntőinek Budapestre költöztetésén gondolkodik az UEFA

Startlap Kiemelt Hírek 2021. június 18.
Az eseményeket elméletileg rendező angolok feszült dilemmába kerültek a járványellenes korlátozások kapcsán, a szövetség számára Budapest a második megoldás. Délelőtti hírösszefoglaló.

A foci-Eb döntőjének és elődöntőinek Budapestre költöztetésén gondolkodik az UEFA

Az eseményeket elméletileg rendező angolok feszült dilemmába kerültek a járványellenes korlátozások kapcsán, az Európa Labdarúgó Szövetség (UEFA) számára Budapest a második megoldás. További információkért katt ide.

Orbán Viktor: Van 3 millió potenciális betegünk

A kedden elfogadott homofób pedofiltörvény “nem tűnik” melegellenesnek, jön az újabb nemzeti konzultáció, és takarékoskodás helyet pénzosztás lesz. Péntek reggel lévén a kormányfő rádióinterjút adott, a beszélgetés legfontosabb részei itt olvashatók.

Tüntetést szerveznek az egészségügyi szakdolgozók, ezrek hagyhatják el a pályát

Országos demonstrációt szerveznek a nyárra. A fő gond a Fidesz által bevezetett új egészségügyi szolgálati jogviszony. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Az ukránok csatára és az orosz szövetségi kapitány viccparádéba fullasztotta Ronaldo és a Coca-Cola háborúját

Fotó: UEFA/UEFA via Getty Images

Az egyik bukaresti sajtótájékoztatón Andrij Jarmolenko és Sztanyiszlav Csercseszov megmutatták, mit gondolnak keleten arról, hogy Cristiano Ronaldo egyetlen fintorgó mozdulattal dollármilliókat mozdít meg a világgazdaságban. Videók és további részletek itt.

Magyar készenlétisek fogták el a Kanadában gyilkoló milliomoscsemetéket

A kanadai sajtóban “Milleniál Bonnie és Clyde” néven emlegetett páros Hamilton városában megölt egy 39 éves férfit és lelőtte annak terhes barátnőjét, aki elvesztette a gyermekét. Az ügy pikantériája, hogy a két elkövető egyike egy milliárdos családból származó szlovák modell, a másik pedig az ikertestvéreivel közös szexi fotóiról ismertté vált fiatal nő, akinek anyja politikai kapcsolatai Justin Trudeau kanadai miniszterelnökig vezetnekBővebben.

Megállíthatatlanul folytatódik a magyar nyomulás Szlovéniában, a helyi ellenzék szerint Orbán gyarmatosítaná Szlovéniát és a Balkánt

Csányi Sándor és a magyar gazdaság két legfontosabb érdekeltsége, a MOL és az OTP piacvezető közeli szerepbe került szomszédainknál, a magyar befektetések meghússzorozódtak, a NER-média beszállt a szlovén SDS pártsajtójába, és még a TV2 is felbukkant. Az “orbanizáció” a tekintélyelvű politizálás egyfajta szinonimájává vált, több magyar vonatkozású médiacég ellen feljelentést tettek. Bővebben.

“Vannak étterem- és büfétulajdonosok, akik most, amikor már lehetne, ki se tudtak újra nyitni”

Súlyos munkaerőhiányról beszélnek a balatoni vendéglátosok. Mi a helyzet a Balatonon, hová tűntek a dolgozók a tópartról? Erről szól ez a cikk.

Koronavírus Magyarországon: itt vannak a napi adatok

Még mindig vannak új fertőzöttek és halálos áldozatokat is szedett a járvány az elmúlt 24 órában. A legfrissebb, hivatalos hazai statisztikákat erre a linkre kattintva nézheted meg.

Hétvégi vesztegzárat vezetnek be Lisszabonban

Fotó: Wolfgang Kaehler/LightRocket via Getty Images

A több millió helyi lakos a következő hetekben péntek délutántól hétfő reggelig nem távozhat a térségből, miközben a külföldiek szabadon mászkálhatnak. A különös intézkedésről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Durva UV-sugárzásra készülj

Érkezik az idei év első hőhulláma, többfelé nagyon erős, de akad, ahol extrém kategóriájú UV-sugárzás várható. A következő napok időjárás-előrejelzése itt található.

Keresés az oldalon