A fehérvári körzeti fogorvos nem látott el egy veszélyeztetett terhes nőt a koronavírus miatt

Startlap - Startlap
A beteg korábban pár napig Olaszországban tartózkodott, de nem a vesztegzárral érintett területen. Esti hírösszefoglaló.

A székesfehérvári körzeti fogorvos nem látta el veszélyeztetett terhes nőt, mert a kismama három héttel ezelőtt jött haza Olaszországból

Február közepén Pisában, vagyis nem a karantén által érintett területen tartózkodott az a kismama, aki február 26-án felkereste körzeti fogorvosát. A nő a várandósgondozási kiskönyvébe szeretett volna pecsétet, és előzetesen telefonon kapott időpontot a rendelésre. A körzeti fogorvos azonban ellátás nélkül hazaküldte a beteget a koronavírusra hivatkozva. Az esetről erre a linkre kattintva olvashatsz teljes beszámolót.

Elhunyt Szabadi Béla

Február elején meghalt Szabadi Béla, az első Orbán-kormány Földművelésügyi- és Vidékfejlesztési Minisztériumának politikai államtitkára, akinek a nevéhez egy hírhedt büntetőeljárás fűződik. Szabadiról, valamint arról, miért csak most számoltak be halálhíréről, ebben a cikkben olvashatsz tovább.

Orbán Viktor bejelentette, hogy hol tanul a másik magyarországon tartózkodó, koronavírussal fertőzött diák, és bemutatta az operatív törzset

Sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor a koronavírussal foglalkozó operatív törzs ülése utáni. A kormányfő üzent az állampolgároknak és a politikusoknak, bemutatta az operatív törzs tagjait, felvázolt néhány lehetséges intézkedést, majd ezek után több kérdést is intéztek hozzá, valamint Kásler Miklóshoz is. Az ezekre érkezett válaszok nem nevezhetők maradéktalanul megnyugtatónak. Részletek itt.

Arról, hogy jelenleg hányan tartózkodnak Magyarországon karanténban, hány gyanús személytől vettek mintát, valamint mekkora a fertőzöttek száma, itt találod a kormány friss információit.

Kínai kutatók rájöttek, hogyan fertőz a koronavírus, és kiderült, hogy a betegség a központi idegrendszert is károsíthatja

Azonosították a mechanizmust, amelynek segítségével a Covid-19 megfertőzi az embert. A kínai kutatók felfedezése hozzájárulhat új gyógymódok kifejlesztéséhez. Ha érdekelnek a tudósok eredményei, akkor itt folytasd az olvasást.

Fotó: SeongJoon Cho/Bloomberg via Getty Images

Mindeközben a pekingi orvostudományi egyetem mellett működő Ditan Kórház orvosai csütörtökön jelezték, hogy meggyógyítottak egy férfit, akinek az agy-gerincvelői folyadékában találták meg a kórokozót. Vagyis a koronavírus képes károsítani a betegek központi idegrendszerét. Az esetről itt írnak bővebben.

A koronavírus csődbe vitte a legnagyobb brit regionális légitársaságot

A cég csütörtökön bejelentette, hogy azonnali hatállyal beszünteti működését, és összes járatát törölte. Arról, miként vezetett a járvány a légitársaság csődjéhez, itt írunk.

“A letartóztatás tárgyában tartott ülés a régi idők koncepciós pereinek hangulatát idézte” – emberkereskedelemmel gyanúsítják Alexandrát, de anyja és védője szerint a lány csak egy egyszerű prostituált volt

Büntetőeljárás indult a nagykanizsai H. Imre és társai ellen bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt. A banda Németországba és Svájcba vitt ki lányokat, akiket rendes munkával hitegettek, de végül bordélyházakban dolgoztatták a nőket. A bűnügyről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

A török különleges rendőri erők 1000 tagját küldik a görög határra 

A magyar vevők félreértik az Aldi és a Lidl szisztémáját: kiderült, miért kapkodnak annyira a pénztárosok, és hogyan kéne valójában vásárolni a diszkontokban

Alighanem nagyjából mindenkinek ismerős a helyzet, amikor az Aldi vagy a Lidl pénztárában rohamtempóban pakolva sem biztos, hogy utoléri a kasszást. Van, aki szorong, van, aki trükközik, és van, aki tojik az egészre, és a saját tempójában rakodja a megvásárolt holmikat a szatyrába vagy a kosarába.

Fotó: Eduardo Parra/Europa Press via Getty Images

De ha legközelebb diszkontban vásárolsz, már nem kell tovább tudatlanul ácsorognod a szalag mellett: a pénztárosok alaposan elmagyarázták, miért alakult ki ez a feszült helyzet a kasszánál. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe, amelyben bemutatnak néhány igen furmányos trükköt is, amivel a vásárlók igyekeznek időt nyerni a fizetés előtt.

Soha még annyi személyi sérüléses közlekedési baleset nem volt Budapesten, mint tavaly

Országosan is tragikusan sok súlyos baleset történik, és miközben a gyorshajtók száma rekordmagas, az őket felügyelő rendőrök száma csökkent. De van azért jó hír is. A szomorú statisztikák és a további részletek ide kattintva találhatók.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytiglanit is kaphat Cs. Dániel, aki megölte a fiatal kőbányai bolti eladót

Néhány héten belül lezárhatja a nyomozást a rendőrség annak a 23 éves kőbányai lánynak az ügyében, akit tavaly júliusban saját otthonában gyilkolt meg volt barátja, Cs. Dániel. Az esetről és a nyomozás eredményeiről itt olvashatsz.

Ez is érdekelhet

képcím

Zsidók ezrei menekültek el Oroszországból

képcím

Akár 450 százalékkal emelkedhet a vérhígítók ára

képcím

"Fák you" - ezrek tüntetnek a Kossuth téren Orbánék erdőirtási...