A csendes gyilkos, ami csak Magyarországon évente 13 ezer ember halálához vezet

Startlap - Startlap
A világon évi 7 millióan válnak a légszennyezés áldozatává, a hazai covidos elhalálozások mintegy negyede köthető a rossz levegőhöz. A témát számos tévhit övezi, kezdve azzal, hogy a szennyezés fő forrása az ipar, odáig, hogy vidéken jobb a levegő. Bármilyen meglepő, az előző két állítás egyike sem igaz. Vasárnap déli olvasgatós hírösszefoglaló.

Getty Images

A csendes gyilkos, ami csak Magyarországon évente 13 ezer ember halálához vezet

A WHO adatai szerint évente 7 millió ember válik a légszennyezés áldozatává. A probléma súlyosságát mutatja, hogy a hazai koronavírusos elhalálozások mintegy negyede köthető a rossz levegőhöz. Mindez anyagi veszteségben is mérhető: a fővárosban ennek összege évente lakosonként több mint félmillióforint. A témát számos tévhit övezi, kezdve azzal, hogy a szennyezés fő forrása az ipar, odáig, hogy vidéken jobb a levegő. Bármilyen meglepő, az előző két állítás egyike sem igaz. Bővebben.

Karácsonyi áremelkedés és készlethiány: a szakértő elárulta, mire számíthatunk valójában a boltokban

Idén valóban semmiképp nem tanácsos halogatni az ajándékvásárlást, és igen, lesz drágulás, csakhogy ez nem úgy fog kinézni, ahogy azt a legtöbben gondolják. Milyen termékek esetén és milyen mértékben számíthatunk az árak növekedésére? Mik azok az árucikkek, amik elfogyhatnak a polcokról? Többek között ezekre a kérdésekre válaszol ebben a cikkbenMadar Norbert, a GKI Digital piackutató cég vezető tanácsadója, aki közérthetően, példákkal illusztrálva magyarázza el, miért és hogyan változott a járvány óta a vásárlás.

Rácz Jenő videón mutatta meg, hogyan jelentette be kollégáinak, hogy apa lesz

A séf közösségi oldalán engedett betekintést étterme, a Rumour mindennapjainak kulisszái mögé. A dolgozók nagy tapssal fogadták a babavárás hírét. Íme a jelenet.

Táncpartnere féltékeny rajongói zaklatják Nagy Rékát

A Dancing with the Stars múlt heti színpadi csókja váratlanul nagy indulatokat kavart a fiatal női nézők körében, akik úgy érzik, “elvették tőlük” Hegyes Bertalant. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Magyar strandot választottak be a világ négy legjobb szabadidős létesítménye közé

MTI/Czeglédi Zsolt

A régi nagyerdei strand 10 milliárd forintos átépítésével létrejött Aquaticum Debrecen Strand egy kölni szakmai rendezvényen rendkívüli elismerésben részesült. Fotók és további részletek itt.

Marton Adrienn: Teljes kiégésből költöztem el, már felőrölt az otthoni média világa

Edvin Marton családja júniusban költözött Balira, de már a saját házukat építik a szigeten, és hosszú távra terveznek. Marton Adrienn elmesélte, milyen az élet Indonéziában két iskolás gyerekkel, budapestiként, és azt is, hogy miért nem tervezik a hazatérést. Interjú.

Szomorú bejelentést tett az IKEA: megemelik az árakat

Több más nagy céget követően a svéd bútormennyországot is megtörték a járvány okozta ellátási problémák. Ugyanakkor a megnövekedett költségeknek csak egy részét hárítják majd a vevőkre. Mi áll pontosan az áremelés hátterében, és mit jelent majd mindez a vásárlók szempontjából? Erről szól ez a cikk.

A monacói herceg felesége hat hónapja egy másik kontinensre költözött, a család állítja, hogy arcüreggyulladás miatt

Charlene Wittstock úszónő, II. Albert monacói herceg neje eredetileg egy hétre utazott Afrikába májusban. Charlene hercegné azóta sem tért haza, leborotválta a haját, a család egy fogbeültetés szövődményeivel indokolja a hercegné elhúzódó távollétét, és tagadják, hogy bármi probléma volna a házassággal. Az Albertet övező pletykák azonban másra utalnak. Terítéken a monacói herceg magánélete.

Kvíz: mennyire jól ismered a belföldi látnivalókat?

MTVA/Molnár-Bernáth László

Várak, vízesések, csodás panorámák, tavak, kilátók: tudod, melyik helyszín miről, kiről nevezetes, hogy néz ki, vagy éppen hol található? Tedd próbára tudásodat.

Négy csillagjegy, akikre még vár valami nagy dolog 2021-ben

Az asztrológusok szerint néhány szerencsés személy számára valóban van esély arra, hogy nagyon pozitív eseményekkel záródjon az idei esztendő. Erre a linkre kattintva kiderül, kik és milyen fordulatra számíthatnak az “univerzum” jóvoltából.

Ez is érdekelhet

képcím

Itt A Mandalóri-kvíz! Hány kérdésre tudod a választ?

képcím

Képeken a hét jelentősebb hírei

képcím

Videón, ahogy olvasóink adományai célba érnek a Budaörsi...