A börtönből is fenyegetőzik a békásmegyerei óvónő gyilkosa – végezni akar a családdal

Az özvegy nem akar elköltözni a tragédia helyszínéről.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-01-09 08:27

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

„Együtt akarok élni az emlékekkel, nem kívánom elnyomni vagy eltemeti azokat magamban” – mondta a Blikknek a novemberben meggyilkolt békásmegyerei óvónő özvegye. Nem akar elköltözni a tragédia után a közös otthonukból, úgy érzi, az ad neki erőt, hogy naponta ott kell végigmennie, ahol meglátta felesége holttestét.

Több lövéssel végzett egy férfi novemberben Békásmegyeren egy 56 éves nővel. Az elkövetőt, L. Józsefet a helyszín közelében, bódult állapotban kapták el, magában is megpróbált kárt tenni. Kiderült, hogy a lánya az áldozat fiának barátnője, a férfi bebeszélte magának, hogy a család elveszi tőle a lányát. Másfél évvel korábban meghalt a felesége, már csak az egyetlen gyermeke maradt neki.

„Az, hogy mindennap látnom kell a helyet, ahol megölték, segít a jelenben maradni. Bármilyen szörnyű, tudomásul kell vennem, hogy innentől nélküle vezet az utam tovább. Ő volt a legjobb ember, akit valaha ismertem. Nagyon nehéz nélküle az élet, de neki is tartozom annyival, hogy nem omlok össze. A kisebbik fiam viszont úgy döntött, elköltözik. Minden az édesanyjára emlékezteti a házban, ami megviseli. Rendkívül közel álltak Hajnallal egymáshoz, nem tipikus szülő-gyerek viszony volt köztük, hanem őszinte barátság is.”

Fia barátnőjére – a gyilkos lányára – továbbra sem haragszik, a pár szerelmét sem törte meg a tragédia.

„A lány megpróbálta felvenni a börtönben ülő apjával a kapcsolatot, de ő kizárólag az ügyvédjével beszél. Egy ismerősünkön keresztül viszont megtudtuk, hogy a rácsok mögött állandóan azt hangoztatja: amint kijön, végez velünk is. Nem félünk, hiszen bízunk benne, hogy nagyon hosszú ideig a börtönben marad!”

L. Józsefet előre kitervelten elkövetett emberöléssel gyanúsítják, emiatt 10-20 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik, de akár életfogytiglant is kaphat.

 

Mai nap hírei

Donald Trump feleségdublőrt használt?

eletforma.hu6 órája

Karácsony: szerdán visszavonjuk a budapesti maszkszabályokat

szeretlekmagyarorszag.hu8 órája

Visszarúg a múlt: videón egy teljesen felújított benzines ZIL-130-as

agroinform.hu8 órája

A magyar kormány megtámadta az Európai Unió Bíróságán a Mobilitási Csomagot

demokrata.hu10 órája

Sokat érnek most a régi mobilok a Telenornál

mmonline.hu10 órája

Átnéztük a pécsi Elios-ügy aktáját: Páva Zsolt fideszes polgármester volt a projekt szekértolója

atlatszo.hu11 órája

Megérte várni - Végre teljesülhet Zalatnay Sarolta legmerészebb álma

femcafe.hu12 órája

Kijevből rászóltak Szijjártó Péterre, hogy álljon le, mert rossz vége lesz

168ora.hu14 órája